reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

reklama
pamietam jak miałyscie problemy z czerwonymi polikami u maluchów...co na to sie stosuje??
Ami ma czerwone i suche policzka , brzydko to wyglada...
i nie pamietam czy to ma byc emolium , lipobaza, dermobaza czy cos innego:baffled:

pryszcze z tyłka znikneły:tak:

To co piszesz to jest położe alergiczne czyli atopowe zapalenie skóry i trzeba się wybrac do alergologa ! Ja używam krem do skóry SVR Topialise ! Ale musicie tez wyeliminować produkt który go uczula ! To musi byc cos pokarmowego albo roztocza ! Ja miedzy innymi byłam dlatego u lekarza bo Kubus tez to ma !

Mada, sprobuj kupic krem specjalny z Emolium (ok. 30zl kosztuje) - nam pomaga :tak:A jak nie pomoze to rzeczywiscie lepiej wybrac sie do alergologa :tak:

Sara znowu jest na Bebilonie Pepti :baffled: Ale je ser zolty, jogurty, maslo itd. Tylko mleka nie pije zwyklego modyfikowanego, bo zauwazylam, ze odrazu ma czerwone policha :baffled: W czwartek jedziemy do alergologa - zobaczymy co powie, bo Bebilon Pepti kazala nam wprowadzic pediatra.

Do tego mala miala strasznie czerwona i spuchnieta pipke, drapala sie, rwala za pampersa i plakala - stosowalysmy Clotrimazolum 2 razy dziennie i Tormentiol plus kapiel w korze debu i nadmanganianie potasu i juz jest ok.

Wczoraj Sara wymiotowala :baffled: Nie wiem z czego, bo nic takiego nie jadla, ale podejrzewam, ze to cos z przedwczoraj, bo juz w nocy zle spala, plakala, jeczala itd.
Na szczescie juz jest dobrze :tak::-)

Mada bez paniki....zastosuj krem , a jak nie przejdzie to dopiero wtedy do lekarza.....zycze zeby przeszlo

Sandra a pamietasz co mala jadla????moze cos na zoladeczku jej siadlo???? skorka pomidora albo cus????
jak mowisz, ze juz lepiej to moze lekka dietka przerz dzien , dwa i juz calkiem bedzie cacy

Siluniu, wlasnie nic takiego nie jadla co mogloby jej zaszkodzic :no: Pomidora jadla na kolacje, ale bez skorki (zawsze jej obieram). Na sniadanie przedwczoraj jadla owoce z musli z Hippa, na drugie sniadanie kanapke, na obiad rosol z mieskiem, marchewka i grysikiem, podwieczorek - Frutapura i na kolacje paroweczke i pomidorka :baffled: No i przeed spaniem mleko. Jedyna nowa rzecz to malinowa herbatka z Vitaxa :baffled: Moze to od tego :confused: Ale zeby herbatka owocowa zaszkodzila? Nie sadze...
No ale najwazniejsze, ze jest juz ok :tak::-)

te polika czerwone u nas to raczej chyba nie jest alergiczne bo juz od dawna mała wszystko wcina...jak jej posmarowałam oxykordem to ładnie zbledły wiec na razie nie panikuje tylko własnie chciałam wiedzieć co stosowałyście
jedyna nowośc to mleko modyfikowane bo zaprzestałam podawania zwykłego , no ale jeżeli od zwykłego mleka nic jej nie jest to od mod. by cos było? a po za tym wczesniej jadła kaszki na modyf. i też nic na buzi nie miała
Sandra- a to Emolium to typowo na skórke atopowa czy bardzo delikatna?? dobrze ze z Sarka lepiej:tak:

a pamietacie chyba Leyna pisała o lipobazie...na co to było ...nie czasami własnie na czerwone policzka??

reklama
Mada - to pewnie jakies podraznienie. A mala ostatnio byla duzo na sloncu? bo takie pierwsze wiosenne tez moze podrazniac:tak: Z tego co pamietam, to dziewczyny polecaly wlasnie Lipobase, Diprobase, a ja kiedys stosowalam sama Clobase i tez byla oki, bardzo natluszczajaca. No i oczywiscie emolium krem specjalny jest super:tak:

Sandra - moze to byc po herbatce, bo malinowa z vitaxu to baaardzo krotko przy malinach lezala:baffled:, a w jej skladzie, z tego co pamietam sa rozne inne suszone owoce i jakies aromaty pewnie niezbyt naturalne. Polecam herbatke malinowa herbapolu, Pszczola ja pije i jest oki:tak: Podejrzane sa jeszcze parowki. Pszczola tez ostatnio pawikowala po tygryskach, wiec na razie jej parowek nie daje...

Do góry