reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Twardnienie brzucha w 24 tygodniu?

angeliqa-19

Zaangażowana w BB
Parę dni temu was o coś pytałam, ale dziś również mam pytanie i może akurat któraś z was odpowie :) Wydawało mi się że twardnienie brzucha to nic innego jak uczucie, że cały brzuch robi się twardy jak deska. Jednak od kilku dni a dziś to już w ogóle brzuch mi twardnienieje, ale z jednej strony. Na brzuchu tworzy się taka "kulka". Trwa to kilka minut. Cieszyła się bo myślałam, że to ruchy dziecka, że może się obraca, Wypych w górę a tu koleżanka mi powiedziała, że jej tak twardnial brzuch i szyjka się skracała, więc jak to jest z tymi ruchami maluchów??

reklama
reklama
A czujesz te bóle, podobne do skurczowych tylko jak się wypina czy czasami również przy większej aktywności malucha?
Nie zastanawiałam się nad tym... początkowo myślałam że to skurcze B-H póki młody był na tyle mały że to wypinanie nie było widoczne tak ewidentnie. Generalnie ruchy odczuwam jak mega bulgotanie. Ale czym jest większy tym bardziej bolesne. Od kopnięć czy też boksów jakby ktoś dosłownie i w przenośni bił mnie od środka po uciskanie w pochwie. Ale czy pidczas ruchów odczuwam skurczowy ból... możliwe jednak pewnie nie zwracam na to uwagi. Z doświadczenia wiem że gdy pojawią się skurcze porodowe dziecko przestaje się pidczas nich poruszać...

Do góry