reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Twardnienie brzucha 31 TC

Ja na tym etapie powoli też już tak miałam. A jeszcze wcześniej, gdzieś tak powiedzmy w 26 tygodniu byłam na wakacjach, które wiązały się z pewnym wysiłkiem fizycznym (dużo chodzenia, także pod górę) i tak naprawdę pierwsze twardnienia zaczęły się już wtedy, tylko nie do końca byłam tego świadoma.

I też brzuch w miarę jak rósł, zaczął pobolewać i twardnieć przy zmianie pozycji, np. w nocy albo przy wstawaniu.

Mi w tym momencie lekarka kazała zacząć brać aspargin. Brałam 3x1 oraz Magne B6 (mówiła mi, że z asparginem trzeba trochę uważać, bo można przedawkować potas).
Zwiększyłam dawkę magnezu, mam nadzieje, ze 2-3 dni i będzie lepiej. ;) Miałam tez teraz trochę stresu, wydaje mi się, ze przez to też twardnienia się nasiliły. Mała w brzuchu też jest dość mocno aktywna, wcześniej zdarzyło mi się, że brzuch twardniał od ruchów, ale to może dosłownie z 2-3 razy. Teraz kilka razy na dzień. Ale jestem dobrej myśli, jak coś się nasili pojadę na IP. ;)

reklama
Zwiększyłam dawkę magnezu, mam nadzieje, ze 2-3 dni i będzie lepiej. ;) Miałam tez teraz trochę stresu, wydaje mi się, ze przez to też twardnienia się nasiliły. Mała w brzuchu też jest dość mocno aktywna, wcześniej zdarzyło mi się, że brzuch twardniał od ruchów, ale to może dosłownie z 2-3 razy. Teraz kilka razy na dzień. Ale jestem dobrej myśli, jak coś się nasili pojadę na IP. ;)
Dla świętego spokoju możesz jechać, jak coś cię zaniepokoi. Ja byłam na IP jak na ktg zapisały mi się skurcze, których nawet nie czułam. Lekarka z izby powiedziała mi, że skoro ich nie czuję, jestem w stanie spokojnie rozmawiać, siedzieć, to są to skurcze przepowiadające. Ale to było trochę później, w 34 tc.

Mi brzuch twardniał od 25 tygodnia ciąży. Lekarz zalecił magnez ale szczerze nic to nie dało bo cały czas mialam twardy.

Do góry