reklama
Sarenka1993
Fanka BB :)
Dzięki za ten wątek! Co prawda nie pomogę bo TSH zrobiłam przypadkowo jak u mojej mamy wyszła niedoczynność i w lutym miałam wynik 2,8. Staramy się około pół roku, na razie bezskutecznie.
Mam w domu euthyrox 25 i 50, spróbuję pobrać i wtedy zobaczę czy spadło
Powodzenia wszystkim!
Powodzenia wszystkim!
dombor2301
Zaciekawiona BB
Jakie najlepiej?Masakra jacy lekarze są niekompetentni. 4,9 to zdecydowanie za dużo, a przy staraniach najlepiej jak będzie mniej niż 1,5.
5 miesięcy starań to jeszcze nie dużo ale jak nie chcesz tracić czasu to zbadaj jeszcze inne hormony.
dombor2301
Zaciekawiona BB
Dziś przez telefon lekarz powiedział, że poniżej 2.5 a najlepiej przedział 1-2. Też licze, że szybko dostane leki i w koncu sie uda Dzięki i Tobie rowniez powodzenia!Dzięki za ten wątek! Co prawda nie pomogę bo TSH zrobiłam przypadkowo jak u mojej mamy wyszła niedoczynność i w lutym miałam wynik 2,8. Staramy się około pół roku, na razie bezskutecznie.
Powodzenia wszystkim!
Oj tak za wysokie przy staraniu. Ja miałam koło 3 i na takim tsh miałam robione dwa transfery in vitro, oba się nie utrzymały. Endokrynolog od razu powiedział, że to przez tsh i dostałam leki. Kolejny tranfer na letroxie już udany.Hej, staramy się z mężem o dziecko. Jakiś czas temu robiłam badania na tarczyce wyszły mi 4,9, oczywiście lekarz internista wiedząc, że planuje ciąże stwierdził, że są w normie. Ginekolog NFZ też. Dzisiaj dopiero usiadłam na tym forum i zaczełam się zagłebiać i widzę, że przy planowaniu ciąży jest to o wiele za wysoko! Zadzwoniłam od razu na teleporadę gdzie indziej gdzie młoda lekarka od razu dała mi skierowanie na TSH FT3 i FT4, ponoieważ powiedziała, że przyplanowaniu maksymalnie powinno być 2,5 i po nowych badaniach prawdopodobnie przepiszę mi leki na zbicie. Staramy się 5miesiąc czy to może być powód niepowodzeń?
dombor2301
Zaciekawiona BB
Ok więc nic innego mi nie przyjdzie jak zbićOj tak za wysokie przy staraniu. Ja miałam koło 3 i na takim tsh miałam robione dwa transfery in vitro, oba się nie utrzymały. Endokrynolog od razu powiedział, że to przez tsh i dostałam leki. Kolejny tranfer na letroxie już udany.
nie. Do 2 w okolicach żeby się zmieścić najlepiej jak jest bliżej 1.0 ale myślę, że tyle nie przeszkadza bo ja miałam podobna wartośćJa mam TSH 1,7 to za dużo ?
INKA1990
Polecam zrobić prolaktynę, LH, FSH i estradiol pomiędzy 2, a 5 dniem cyklu. U mnie powodem była podwyższona prolaktyna.Jakie najlepiej?
nie bierz na własną rękę... Lekarz musi Ci dostosować dawkę.Dzięki za ten wątek! Co prawda nie pomogę bo TSH zrobiłam przypadkowo jak u mojej mamy wyszła niedoczynność i w lutym miałam wynik 2,8. Staramy się około pół roku, na razie bezskutecznie.
Powodzenia wszystkim!
reklama
Fuńka
Na pewno ! Trzeba wierzyć, że się uda. A jak dostaniesz leki, to pomogą na bank !Dzięki Mam nadzieję, że leki pomogą i będzie ok
Podziel się: