porzeczka97
Fanka BB :)
Cześć moje TSH to 3,1. W tamtym roku dokładnie o tą porę wynosiło 2,1 ale za tydzień na prośbę diabetologa robię TSH znów oraz ft3 i 4. Wybłagać rodzinnego o skierowanie to był cud bo przecież po co robić wolne hormony skoro tsh jest w normie ale koniec końców dużo nerwów mnie to kosztowało, ale skierowanie mam. No fakt, w normie jest, bo norma do 5 ale diabetolog mówi że powinno być 1-1,5 tsh do zajścia w ciążę której nie ma od 29 cykli. I być może włączymy najmniejsza dawkę euturoxu. A rodzinny na to , że jest internista tak jak diabetolog i podawanie euturoxu przy prawidłowym tsh może wywołać samoistnie niedoczynność tarczycy. I jestem już głupialekarz a lekarz.
Może Wy macie jakieś doświadczenia odnośnie takiej sytuacji? No raczej samo do jedynki tsh nie spadnie, jednak jest w normie i nie trzeba leczenia, ale ciąży nadal nie ma.
Help me dziewczęta️️️️
Kiedy udało Wam się zajść po ogarnięciu tarczycy? Ile zajęło to czasu?
Czy tsh 3,1 może świadczyć o Hashimoto? Diabetolog zlecił wolne hormony w celu wykluczenia tego.
Jesteście otyłe/zaokrąglone ? Trzeba tu schudnąć aby zajść?
Proszę o poradę.
Dziękuję i pozdrawiam!
Może Wy macie jakieś doświadczenia odnośnie takiej sytuacji? No raczej samo do jedynki tsh nie spadnie, jednak jest w normie i nie trzeba leczenia, ale ciąży nadal nie ma.
Help me dziewczęta️️️️
Kiedy udało Wam się zajść po ogarnięciu tarczycy? Ile zajęło to czasu?
Czy tsh 3,1 może świadczyć o Hashimoto? Diabetolog zlecił wolne hormony w celu wykluczenia tego.
Jesteście otyłe/zaokrąglone ? Trzeba tu schudnąć aby zajść?
Proszę o poradę.
Dziękuję i pozdrawiam!