reklama
To super i w tych suplementach jest jod?Ja biorę całą ciążę eutyrox około 3-4 w nocy a rano normalnie suplementy i z 4 mam teraz wyniki poniżej 2
Moonstone
Moderator
TakTo super i w tych suplementach jest jod?
Madame JS
Fanka BB :)
Ale tu nie chodzi o prostą kwestię "przy tarczycy". Każdy z nas "ma tarczycę" - chyba że została wycięta! - więc wszyscy jesteśmy w obliczu brania jakichś leków "przy tarczycy" ;-) Ważne jest, czy ma się nadczynność czy niedoczynność.Czyli sądzicie, że jak będę brać na czczo Euthyrox i po południu Pregnę Plus która ma 200 ug jodu to będzie ok? Strasznie się denerwuje. Pisałam o to do mojego ginekologa, lecz niestety jest od dziś na urlopie i wraca za 2 tyg… szczerze to nie wiem co zrobić aby było ok. W internecie mnóstwo sprzecznych opinii, że brać jod przy tarczycy albo że kategorycznie nie…mam juz serio dość, bo analizuje dosłownie wszystko. Kiedyś czytałam o jodzie i tarczycy i przez to teraz mam rozkmine…tak to bym nawet nie wiedziała i brała tą Pregnę Plus bez zastanawiania…
Bierzesz Euthyrox, a Twój wynik zmierza w kierunku niedoczynności tarczycy. A wtedy suplementacja jodem jest bardzo w porządku. Pytałam o to swoją endokrynolog zresztą.
Madame JS
Fanka BB :)
Eeeej, ale żeby nie było, że trzeba o 3-4 w nocy Nie wszyscy wstają o takiej porze!Ja biorę całą ciążę eutyrox około 3-4 w nocy a rano normalnie suplementy i z 4 mam teraz wyniki poniżej 2
Eutyrox rano przed śniadaniem na czczo jak dziewczyny pisały i od lat tak biorę ale w ciąży dzień zaczynałam wymiotami i wtedy endokrynolog mówiła że jak wstaje w nocy siku kilka godz po jedzeniu żebym wtedy brała żeby zdążyła się wchłonąć. I tak brałam puki wymioty nie odpuściły
reklama
Eutyrox rano przed śniadaniem na czczo jak dziewczyny pisały i od lat tak biorę ale w ciąży dzień zaczynałam wymiotami i wtedy endokrynolog mówiła że jak wstaje w nocy siku kilka godz po jedzeniu żebym wtedy brała żeby zdążyła się wchłonąć. I tak brałam puki wymioty nie odpuściły
2h po jedzeniu smialo mozna polknac.
Podziel się: