reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudne pytania....

Ja myśle ze da się to wszystko "załatwić" bez zmiany nazwiska i myśle ze córka prędzej czy później się z tym oswoi, najlepiej mówić dziecku o tym spokojnie, traktować to jako coś normalnego. Ja mam np inne nazwisko niż mąż i dzieci i one o tym wiedza, dla nich to jest norma.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem miałam taką sytuację ale córka była starsza miała 15 lat do nazwiska jej przyjęłam drugie nazwisko mam więc dwu członowe. Mam syna z drugiego małżeństwa ma nazwisko tylko swojego ojca. Córa swojego a ja mam dwa . Teraz jak córa ma 22 lata jest dorosła to stwierdzam że bez sensu jest to pierwsze nazwisko i zamierzam zmienić na jednoczłonowe.

Moja córka na początku miała nazwisko biologicznego, potem moje panieńskie a teraz mojego męża którego "wybrała" na tatę. Przed ślubem on i córka rozmawiali i właściwie między sobą zdecydowali że córka będzie mówiła tato i że chce to samo nazwisko. Tyle że ja mam "łatwiej" bo biologiczny nas olał i w ogóle nie utrzymuje kontaktu.

00k

ckaiskjouvvneobc.png

Do góry