reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trądzik, krosty nie tylko na twarzy

Aktualnie jestem w 6 miesiącu i pojawiło mi się kilka nieładnych wyprysków na buzi :/. Znalazłam w Rossmannie na bazie naturalnych składników krem o ciekawej nazwie "Niszcz Pryszcz" i powoli zaczyna mi się wszystko goić :).

reklama
W moim przypadku do stanu cery przyczyniają się nietolerancje pokarmowe :( Staram się wykluczać z diety pokarmy, które mi nie służą i widzę poprawę skóry. Pojedyncze wypryski łatwo jest zlikwidować. Naklejam plasterek na wypryski l'biotica i zwykle na drugi dzień wszystko jest ładnie wysuszone. W moim przypadku to skutkuje i wspiera codzienne, dokładne oczyszczanie cery i działanie naturalnych kosmetyków. Od kilku lat nie stosuję już chemicznych kremów, a tylko naturalne oleje i nawet w przypadku cery trądzikowej nie należy się ich bać, ponieważ nie przyczyniają się do powstawania zmian, a wręcz je łagodzą.

Usunęłam z diety słodycze (głównie ulubioną czekoladę) i po miesiącu od tej zmiany mam mniej krostek, cera mniej się przetłuszcza. Zmieniłam też trochę rzeczy w pielęgnacji cery, zaczęłam używać kremu i toniku specjalnie dedykowanego do cery trądzikowej Dr Medica Trądzik od Bielendy. Cera jest nawilżona i ukojona.

Ostatnio znowu mam masakrę na twarzy. Myślę nad piciem jakichś oczyszczających ziół. Może pokrzywa?

ogólnie w pewnym wieku jak się ma trądzik, to warto się udac do specjalisty :) ja mialam problem z wagrami, do których pałam nienawiścia, niby cera gładka, ale cała w ciemne kropki, zmieniłam żel do twarzy na peeling, kosmetyki do makijazu codziennego na mineralne z annabelle i jak ręka odjąl :) raz na jakis czas zrobie sobie plaster do wyciagania wągrów i tyle:)

ja mam fajny puder z annabelle minerals, ma w składzie tlenek cynku więc troszkę łagodzi trądzik, jak dla mnie fajny i nie drogi bo ok 35 zł

Oj dziewczynynawet mi tutaj o trądziku nie piszcie. Sama równiez miałam z tym problem, w zasadzie nadal mam bo zupełnie się z tego nie wyleczyłam ale i tak jest już o wiele lepiej niż jak byłąm nastolatką czy też studentką ( wtedy moje policzki były prakycznie całe pokryte paskudnymi plamami).
Co pomogło:
zrezygnowanie z peelingów mechanicznych na rzecz enzymatycznych
dokładne oczyszczanie cery
oraz przerzucenie się na kosmetyki naturalne ( polecam tutaj szczególnie serum do twarzy Sevolium - drogie, ale raczej juz z niego nie zrezygnuj e, cudo uratowało moją twarz)>

160 zł ostatnio dawałam. Ale warto bo działanie naprawdę dobre. Poza tym ma tak wydajną kosnsytencję ( żelik)ze mi wystarcza na ponad 3 miesiace.

Nie wiem czy jest sens tutaj kombinować z samodzielnym leczeniem. Jesli takie samodzizelne leczenie nie działa to czy nie lepiej jest zapisać się do jakiegoś dobrego dermatologa? Takiego specjalizującego się w leczeniu trądziku?
Link do: Trądzik - Centrum medyczne dr Rajzer Kraków
Obejrzy nasza twarz oraz zaproponuje leczenie, którego nie kupicie w popularnych drogeriach

Ostatnia edycja:
reklama
No wlasnie problem jest zawsze taki, że niektóre kremy zamiast na ans działać to pogarszają stan naszej skóry ;/ Ja np nie mogę używać żadnych produktów z drogerii tych tańszych, ewentualnie tołpa jest dla mnie w miarę. Ale najlepiej to działa sevolium, to jest takie specjalne serum na tądzik. Nawiża skórę i po paru tygodniach wyprysków jest mniej i blizny nawet się zaczynają rozjaśniać. Ale jeśli masz mocny trądzik to musisz koniecznie skoczyć do dermatologa niestetyy

Do góry