reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Totalne zmęczenie

krecik1902

Początkująca w BB
Drogie Mamy, poproszę o poradę. Jestem w 15 tygodniu ciąży. Od 12 tygodnia było lepiej, minęły mdłości i wymioty. Teraz wszystko wróciło, ciągle mi niedobrze. Mało tego, jestem ciągle tak zmęczona, że nie mam siły dosłownie na nic. Jedynie co to bym leżała i spała. Czuję się jak wrak człowieka. Każdy mówił, że w drugim trymestrze wraca lepsze samopoczucie i energia a u mnie koszmar. W sumie nie wiem czy ktoś mi pomoże, chciałam się chyba trochę pożalić. Trzymacie się zdrowo.

reklama
Powodzenia. Mi na pewno nie przechodziło w drugim trymestrze tylko trochę później.
Jak możesz to śpij, odpoczywaj - kiedy, jeśli nie teraz 🙂

U mniej najpierw okropne mdłości do tego stopnia że Leżałam i płakałam całe dnie... Później było chwilę lepiej i doszła taka senność że zasypiałam jak się tylko położyłam... Korzystaj z tego okresu leż i śpij ile możesz 😁 u nas 4 miesieczna córka i marzymy żeby choć chwilę dłużej pospać 😂

Drogie Mamy, poproszę o poradę. Jestem w 15 tygodniu ciąży. Od 12 tygodnia było lepiej, minęły mdłości i wymioty. Teraz wszystko wróciło, ciągle mi niedobrze. Mało tego, jestem ciągle tak zmęczona, że nie mam siły dosłownie na nic. Jedynie co to bym leżała i spała. Czuję się jak wrak człowieka. Każdy mówił, że w drugim trymestrze wraca lepsze samopoczucie i energia a u mnie koszmar. W sumie nie wiem czy ktoś mi pomoże, chciałam się chyba trochę pożalić. Trzymacie się zdrowo.
Jeśli wyniki masz ok (morfologia cukier itd) to chyba trzeba założyć że taka Twoja uroda i poddać się senności:) a może to tylko pogoda,chwilowy jakiś stan i zaraz się zmieni i np. 3 trymestr będzie Twój ;)

Też tak miałam, w każdej ciąży. Wcale nie było poprawy od razu w drugim trymestrze. Najwięcej energii to tak między 20 a 30 tygodniem, a później znowu coraz trudniej bo już brzuszek coraz większy. Sprawdź tylko czy z tarczycą ok i czy to nie jakaś anemia. I odpoczywaj, niestety trzeba to zaakceptować, chociaż wiem, że trudno

@krecik1902 zanim zaakceptujesz taki stan rzeczy to z lekarzem sprawdźcie, czy nie masz braków witamin, czy tsh jest w porządku, czy nie jesteś odwodniona. Tak jak pisała Guni85. Jeśli wyniki są ok, to śpij ile wlezie. W ciąży senność jest większa niż normalnie. A przyda sie odpoczynek przed rozwiązaniem. Potem może być w deficycie.

Nie pocieszę Cię. Urodziłam tydz temu, cała ciąża upłyneła mi na spaniu i polegiwaniu w łóżku. W moim przypadku 2 trymestr był najgorszy,l. W trzecom odrobinę lepiej, jednak ból spojenia łonowego skutecznie zniechęcał mnie do jakichkolwiek aktywności.
Spadek energii jest normalny i trzeba to przeczekać.
Ps. Siły mi wróciły od razu po zejsciu z łóżka porodowego 😄

@krecik1902 zanim zaakceptujesz taki stan rzeczy to z lekarzem sprawdźcie, czy nie masz braków witamin, czy tsh jest w porządku, czy nie jesteś odwodniona. Tak jak pisała Guni85. Jeśli wyniki są ok, to śpij ile wlezie. W ciąży senność jest większa niż normalnie. A przyda sie odpoczynek przed rozwiązaniem. Potem może być w deficycie.
Korzystaj z odpoczynku, u mnie przy senności w pierwszym trymestrze to w drugim pojawiła się bezsenność, tak że całe noce oglądałam wyciskanie pryszczy na YT 😅

reklama
Tez tak miałam na początku ciąży ciągła senność i złe samopoczucie. Przeszło w drugim trymestrze. Jutro zaczynam 28 tydzień i nie jest najgorzej. Przeraża mnie ta końcówka najbardziej ale przeżyje już dwa razy przeżyłam to i trzeci dam radę 😁 trzymaj się

reklama
Do góry