reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tort urodzinowy dla dzieci. Robicie sami? Czy może zamawiacie?

vieblonde

Początkująca w BB
Uwielbiam piec torty dla moich córek oraz rodziny. Naprawdę sprawia mi to wielką przyjemność. Chociaż na początku nic nie wychodziło i strasznie przeżywałam każdą tortową porażkę to się nie poddalam. I wiecie co? Teraz nie żałuję mojego zapału gdyż wychodzi mi to naprawdę rewelacyjnie. Sztuka czyni mistrza i to w każdym tego słowa znaczeniu. A jak jest u Was? Robicie czy zamawiacie?
FB_IMG_1571896400500.jpg

FB_IMG_1571896180156.jpg

reklama
Rozwiązanie
Jeej , te torty tak pięknie wyglądają , tak się napatrzyłam dziś , że własnie wróciłam ze sklepu z kilkoma rodzajami pysznych torcików :)
Sama piekę będzie to uwielbiam Zobacz załącznik 1071761
Piękne, jak patrzę na takie dzieła to nabieram ogromnej motywacji by jednak kiedyś samej spróbować. Problem tylko w tym że nigdy sama nic nie upiekłam - to dla mnie czarna magia.
Wyobrażam sobie radość i dumę dziecka dla którego Mamusia sama upiekła tort.

reklama
Piękne, jak patrzę na takie dzieła to nabieram ogromnej motywacji by jednak kiedyś samej spróbować. Problem tylko w tym że nigdy sama nic nie upiekłam - to dla mnie czarna magia.
Wyobrażam sobie radość i dumę dziecka dla którego Mamusia sama upiekła tort.
Warto spróbować :) moje dziecko już pół roku wcześniej wymyśla co ma na nim być

Ja piekę takie zwykłe, bez dekoracji bo nie umiem.. może dacie pomysły jak.je robicie i skąd bierzecie materiały?

Dzieciakom zamówię torty bo niestety muszę mieć po 2sztuki bo mamy małe mieszkanie a duża rodzinę i muszę podzielić urodziny na dwa dni i to jeden po drugim więc nie miałabym czasu tego zrobić ale może kiedyś sie zdecyduję i sama zrobię coś wymyślnego

Ja piekę takie zwykłe, bez dekoracji bo nie umiem.. może dacie pomysły jak.je robicie i skąd bierzecie materiały?

Dzieciakom zamówię torty bo niestety muszę mieć po 2sztuki bo mamy małe mieszkanie a duża rodzinę i muszę podzielić urodziny na dwa dni i to jeden po drugim więc nie miałabym czasu tego zrobić ale może kiedyś sie zdecyduję i sama zrobię coś wymyślnego
Ja robię najczęściej z masy cukrowej figurki itp. na tym co pokazałam to normalne samochodziki były drzewa z bezikow ulica z masy cukrowej a ziemią to pokruszone ciastka Oreo

Ja i mąż nie przepadamy za typowymi tortami, wolę upiec sama niedoskonałe ciasto, sprawia mi to radochę :) Na urodziny synowi upiekłam w okrągłej tortownicy ciasto czekoladowe. Na to mus truskawkowy. U góry przyozdobione świeczką z cyferką, topperami i makaronikami. Mały był zachwycony, a o to właśnie chodzi :)
Cudne te Wasze torty! Domowe wiadomo, że fajniejsze, ale kupne też są ok. W urodziny najważniejsze są starania aby dziecko było radosne, to wszak jego święto. A można się starać różnie, tworząc cukiernicze cuda w kuchni, albo zasuwając na drugi koniec miasta po wymarzony tort :)

Zależy czy mam czas, raz zamawiam od osób które robią na zamówienie u sobie w domu, albo sama pieke.
To moj ostani tort który sama zrobiłam 2 tygodnie temu. Krem ze śmietany 36% i serka mascarpone, jeden blat posmarowałam pod krem, dżem wiśniowy, na wierzch tortu kupiłam opatek jadalny z psim patrolem, i do dekoracji dodałam do kremu trochę barwnika :) W smaku wyszedł dobry nie za słodki dla nas idealny
Na 2 urodziny córeczki w lipcu chyba znowu sama zrobię
IMG_20200125_214150.jpg

Uwielbiam piec torty dla moich córek oraz rodziny. Naprawdę sprawia mi to wielką przyjemność. Chociaż na początku nic nie wychodziło i strasznie przeżywałam każdą tortową porażkę to się nie poddalam. I wiecie co? Teraz nie żałuję mojego zapału gdyż wychodzi mi to naprawdę rewelacyjnie. Sztuka czyni mistrza i to w każdym tego słowa znaczeniu. A jak jest u Was? Robicie czy zamawiacie? Zobacz załącznik 1040980

Zobacz załącznik 1040981
ja też robię sama , ale takie cuda jeszcze mi nie wyszły :)

reklama
Do góry