reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torbiele splotu naczyniowego

Paulasc

Zaciekawiona BB
Witam.
Czy ktoś spotkał się u swojego dziecka z torbielami splotu naczyniowego?
Co powiedzieli lekarze, jak to się u was rozwiązało?

reklama
U nas trobielka wyszła na badaniu prenatalnym. Do końca ciąży się wchłonęła. Torbieli splotu naczyniowego są niegroźne i nie mają wpływu na rozwój dziecka, jeśli oczywiście nie współistnieją inne anomalie (wtedy zalecana jest szersza diagnostyka). Torbiele zwykle wchłaniają się jeszcze podczas ciąży.

U mojego dziecka wyszły dwie w 19tc. Jedna 1,2 cmx5. 6mm druga 5mm. W 21tc miałam kontrolę i się okazało że ta 5mm się wchloneła a ta duża zmniejszyła się do 3mm. Też się wystraszyłam jak zobaczyłam, ale lekarz uspokajał. Wszystko inne było dobrze. Kolejną wizytę mam na początku stycznia i mam nadzieję, że już będzie dobrze.

Andzia08, daj znać ja mam wizyte 9 stycznia, a badania polowkowe 24 stycznia. Mam nadzieje, ze torbielki sie do tego czasu wchlona.

U mojego dziecka wyszły dwie w 19tc. Jedna 1,2 cmx5. 6mm druga 5mm. W 21tc miałam kontrolę i się okazało że ta 5mm się wchloneła a ta duża zmniejszyła się do 3mm. Też się wystraszyłam jak zobaczyłam, ale lekarz uspokajał. Wszystko inne było dobrze. Kolejną wizytę mam na początku stycznia i mam nadzieję, że już będzie dobrze.
I jak?
U nas sie Wchlonely w 19 tc

Do góry