reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Torbiel w ciąży - operacja

Cześć, ja też jestem po operacji laparoskopowej i usunięciu jajnika z jajowodem w 18 tc. To nie była planowana akcja, więc stres ogromny. Właśnie minął miesiąc i zmagam się z kłóciem i ciągnięciem po operowanej stronie. Najgorzej jak dlugo nie zmienię pozycji w nocy - muszę wtedy wstać, rozchodzić i dopiero spać dalej. Nie sprzyja to regeneracji. Ale co najważniejsze, sama ciąża rozwija się prawidłowo. Odliczam każdy dzień i tydzień...
Dobrze będzie! nasz organizm jest skonstruowany że dzieciaczka chroni. Jestem już w 27 tygodniu i póki co wszystko książkowo :) trzymam kciuki ps. Ja też miałam kilka tygodni ból po operacji jak je był do zniesienia to paracetamol …

reklama
Hej! Ja również miałam usunięty jajnik z jajowodem z powodu bardzo dużej torbieli, laparotomia w 11 tygodniu.. Lekarze nie byli optymistycznie nastawieni co do tego, czy ciąża się utrzyma... dzidziuś rośnie zdrowo, a ja mimo tego, że operacja była 3 tygodnie temu czuję się bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, stres naprawdę nie pomaga.

Hej! Ja również miałam usunięty jajnik z jajowodem z powodu bardzo dużej torbieli, laparotomia w 11 tygodniu.. Lekarze nie byli optymistycznie nastawieni co do tego, czy ciąża się utrzyma... dzidziuś rośnie zdrowo, a ja mimo tego, że operacja była 3 tygodnie temu czuję się bardzo dobrze. Trzeba być dobrej myśli, stres naprawdę nie pomaga.
Super! Oby tak dalej! My już jesteśmy w 29 tygodniu…

Jeśli torbiel jest duża, to lepiej usunąć.
Doświadczenie mojej kuzynki było traumatyczne. Była duża torbiel i doszło do skrętu jajnika. Na szczęście lekarze uratowali jej życie (ale niemal cudem), niestety nie udało się uratować dziecka.

Jeśli torbiel jest duża, to lepiej usunąć.
Doświadczenie mojej kuzynki było traumatyczne. Była duża torbiel i doszło do skrętu jajnika. Na szczęście lekarze uratowali jej życie (ale niemal cudem), niestety nie udało się uratować dziecka.
Dlatego błędem jest brak monitorowania torbieli co 2 tyg w ciąży jeśli jest znaczna…

Do góry