reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tokofobia a CC

To ze uważam to za fanaberie ( no nazywajmy wszystko po imieniu ) nie zmienia faktu ze kazda z nas może podejmować własne decyzje. Nie wiem co w tym nie zrozumiałego? Chcialam napisać ze to twoja decyzja. Nikogo nie mam zamiaru na nic namawiać ;) Takie jest tylko moje zdanie i tyle - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię.

reklama
To ze uważam to za fanaberie ( no nazywajmy wszystko po imieniu ) nie zmienia faktu ze kazda z nas może podejmować własne decyzje. Nie wiem co w tym nie zrozumiałego? Chcialam napisać ze to twoja decyzja. Nikogo nie mam zamiaru na nic namawiać ;) Takie jest tylko moje zdanie i tyle - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię.
Mi natomiast zawsze wydawało się, że cesarka jest o wiele gorsza od SN, więc podziwiam każda kobieta która rodziła w ten sposób i nie jest to żadna fanaberia.
Czy znieczulenie również jest fanaberią?

Cześć, czy czy są tu dziewczyny, które rodziły przez cc ze względu na tokofobię bez innych wskazań?
Czy w Waszym szpitalu - jeśli możecie się podzielić tym jaki to był szpital - bez problemu respektowano zaświadczenie psychiatryczne ?
Ja po cc mam gorszą traumę niż myślałam że mam po naturalnym 🤷‍♀️ mam porównanie i nigdy więcej nie położyła bym się na stół..

reklama
Bez bólu? Wow a pionizacje jak zniosłaś?

Jakbym miała lekkie zakwasy.
Pionizowałam się dość szybko, fakt faktem że od kiedy tylko miałam czucie w nogach (odzyskałam 1-2 h po operacji) to nimi ćwiczyłam - kilka godzin.
Pionizacja - wstałam i wyprostowałam się bez problemu, od razu pochodziłam po pokoju, mogłam ukucnąć do torby z rzeczami, wyciągnęłam ręce do góry. Ani przez chwilę nie chodziłam zgięta - normalna wyprostowana pozycja.
Kaszel, kichanie - nie bolało mnie to praktycznie wcale.
Nie chciałam już nawet na pooperacyjnej żadnych przeciwbólowych - nie potrzebowałam.

Najbardziej po CC bolał mnie... bark :)
I przez to już przeciwbólowy czopek wzięłam.
Od złego oddychania i napięcia w czasie operacji podobno, podmuchałam w słomkę i przeszło.

Do góry