reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tetra

xoxo0101

Początkująca w BB
Witam, mam kilka pytan odnośnie przewijania noworodka w tetre, poniewaz jestem zielona w tym temacie aczkolwiek chciałabym spróbować:
*czy moge przewijac nowordka w tetre? Wszedzie czytam ze najlepiej zaczac od 3 mies zycia
*czy moge przewijac maluszka w sama tetre? Czy musi byc otulacz? Widzialam takie fajne klamerki do szczepiania tetry i sie nad tym zastanawiam
*ile miej wiecej tetrowek Wam szlo na dzidziusia? Mam 30 i zastanawiam sie czy to nie za malo :)
* czy przewijajac w tetre moge uzywac kremiku na odparzenia? Jak tak to co ile? Co druga zmiane? A tak to jakis puder?
*jesli miałabym uzywac otulaczy to ile najlepiej kupic? I czy moglabym zamowic np. takie z alliexpress? Nie ukrywam ze mam skromny budzet :/
*co ile zmieniac takie tetry maluszkowi?
*zaznacze ze nie chodzi mi o uzywanie pieluszek wielorazowych tylko glownie o przewijanie w sama tetre
*otulacze sa zeby tetra nie przemakala? Czy po co sie je zaklada?

Ogolnie fajnie by bylo jak bym mogla porozmawiac z kims ogarniętym w tym temacie, niestety nie mam do kogo sie odezwac w rodzinie..

reklama
Rozwiązanie
Witam, mam kilka pytan odnośnie przewijania noworodka w tetre, poniewaz jestem zielona w tym temacie aczkolwiek chciałabym spróbować:
*czy moge przewijac nowordka w tetre? Wszedzie czytam ze najlepiej zaczac od 3 mies zycia
*czy moge przewijac maluszka w sama tetre? Czy musi byc otulacz? Widzialam takie fajne klamerki do szczepiania tetry i sie nad tym zastanawiam
*ile miej wiecej tetrowek Wam szlo na dzidziusia? Mam 30 i zastanawiam sie czy to nie za malo :)
* czy przewijajac w tetre moge uzywac kremiku na odparzenia? Jak tak to co ile? Co druga zmiane? A tak to jakis puder?
*jesli miałabym uzywac otulaczy to ile najlepiej kupic? I czy moglabym zamowic np. takie z alliexpress? Nie ukrywam ze mam skromny budzet :/
*co ile zmieniac...
A mogę zapytać dlaczego zależy Ci na pieluchach tetrowych? Tak z czystej ciekawości. Od siebie dodam tylko, że 30 pieluch to stanowczo za mało. No chyba, że chcesz je codziennie prać. Powinno się je zmieniać po każdym siku i kupie, żeby pupa sę nie odparzyła.

*co ile zmieniac takie tetry maluszkowi?
*zaznacze ze nie chodzi mi o uzywanie pieluszek wielorazowych tylko glownie o przewijanie w sama tetre
*otulacze sa zeby tetra nie przemakala? Czy po co sie je zaklada?

Ogolnie fajnie by bylo jak bym mogla porozmawiac z kims ogarniętym w tym temacie, niestety nie mam do kogo sie odezwac w rodzinie..
Polecam Ci grupe na facebooku: pieluchy wielorazowe oraz nhn
Na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytania :) Tetra przepuszcza wszystko dlatego powinno sie miec do niej otulacz, inaczej kazde siku zabrudzi materac/lezaczek czy miejsce, w ktorym maluch aktualnie lezy.
To tez polecam poczytac :)

Rozwiązanie
Do góry