Witam. Jestem w 28tc. Od paru dni dziecko się mniej rusza jednak te ruchy są dalej wyczuwalne. Podejrzewam, że po prostu się obróciło i odczuwam je inaczej. Dla swojego spokoju sprawdziłam bicie serduszka na detektorze i było ok. Jednak jak mocniej przyłożyłam do brzucha pokazało tętno 235... Nie wiem czy po prostu nałożyło się tętno dziecka z jakąś tętnica, czy wywołane to było przez ruchy dziecka bo akurat wtedy zaczęło się intensywnie ruszać. Miała któraś z was ten problem? Nie chce panikowac bo naprawde jestem u lekarza srednio raz w tygodniu Dodam, że parę dni temu mieliśmy wykonywane echo serca i wyszedl nam nieznacznie zwiekszony przepływ na zastawce. Miało mnie to uspokoić, a wywołało odwrotny efekt jak zawsze. Moja ciaza niestety do łatwych nie należy dlatego proszę o wyrozumiałość
reklama
Agnes4312
Moderator
Nie jestem specjalistką, nie wiem jak to jest przy zwiększonym przepływie na zastawce, ale raz w ciąży byłam na IP bo ktg pokazywało wysokie tętno i lekarz na IP tłumaczył, że jeśli w trakcie mocnych ruchów dziecka jego tętno się zwiększa to świadczy o dobrostanie płodu. Po chwili jak przestanie robić fikołki i tętno wraca do normy to jest ok.Witam. Jestem w 28tc. Od paru dni dziecko się mniej rusza jednak te ruchy są dalej wyczuwalne. Podejrzewam, że po prostu się obróciło i odczuwam je inaczej. Dla swojego spokoju sprawdziłam bicie serduszka na detektorze i było ok. Jednak jak mocniej przyłożyłam do brzucha pokazało tętno 235... Nie wiem czy po prostu nałożyło się tętno dziecka z jakąś tętnica, czy wywołane to było przez ruchy dziecka bo akurat wtedy zaczęło się intensywnie ruszać. Miała któraś z was ten problem? Nie chce panikowac bo naprawde jestem u lekarza srednio raz w tygodniu Dodam, że parę dni temu mieliśmy wykonywane echo serca i wyszedl nam nieznacznie zwiekszony przepływ na zastawce. Miało mnie to uspokoić, a wywołało odwrotny efekt jak zawsze. Moja ciaza niestety do łatwych nie należy dlatego proszę o wyrozumiałość
Lady Loka
Fanka BB :)
Jak się denerwujesz mniejszą ilościa ruchow, to jedź na IP i niech sprawdzą detektor nie muso buć miarodajny.Witam. Jestem w 28tc. Od paru dni dziecko się mniej rusza jednak te ruchy są dalej wyczuwalne. Podejrzewam, że po prostu się obróciło i odczuwam je inaczej. Dla swojego spokoju sprawdziłam bicie serduszka na detektorze i było ok. Jednak jak mocniej przyłożyłam do brzucha pokazało tętno 235... Nie wiem czy po prostu nałożyło się tętno dziecka z jakąś tętnica, czy wywołane to było przez ruchy dziecka bo akurat wtedy zaczęło się intensywnie ruszać. Miała któraś z was ten problem? Nie chce panikowac bo naprawde jestem u lekarza srednio raz w tygodniu Dodam, że parę dni temu mieliśmy wykonywane echo serca i wyszedl nam nieznacznie zwiekszony przepływ na zastawce. Miało mnie to uspokoić, a wywołało odwrotny efekt jak zawsze. Moja ciaza niestety do łatwych nie należy dlatego proszę o wyrozumiałość
znajda
Fanka BB :)
Czy później się to powtórzyło?
Jeśli to jednorazowa akcja to mógł być błąd. Wszelkie wątpliwości warto przekazać lekarzowi lub dla spokoju pojechać do szpitala jak piszą dziewczyny wyżej.
U mnie na KTG tętno dziecka skakało jak się mocno ruszał lub w momencie kiedy ja byłam zestresowana. Co prawda nie tak wysoko, ale lekarz i położna przekazali, że to normalne w takiej sytuacji.
Jeśli to jednorazowa akcja to mógł być błąd. Wszelkie wątpliwości warto przekazać lekarzowi lub dla spokoju pojechać do szpitala jak piszą dziewczyny wyżej.
U mnie na KTG tętno dziecka skakało jak się mocno ruszał lub w momencie kiedy ja byłam zestresowana. Co prawda nie tak wysoko, ale lekarz i położna przekazali, że to normalne w takiej sytuacji.
2x razy sie tak zdarzylo przy faktycznie mocnych ruchach dziecka i mocniejszym przyciśnięciu. Zdaję sobie sprawę, że to tylko detektor i może różne rzeczy pokazywac. Wiem, że mogę jechać na IP i numer do swojego lekarza też mam jednak ruchy czuje teraz wyraźnie bo ten detektor dość mocno go rozruszał
A może powinnaś zadzwonić do swojego lekarza i przestawić mu swoja sytuację? My możemy tutaj tylko gdybać a lekarzami nie jesteśmy i nie znamy historii twojej ciąży , jeśli Cię to niepokoi zadzwoń do lekarza abyś nie musiała się denerwować niepotrzebnie.
Myślę że w każdej ciąży dziecko jest mniej lub bardziej ruchliwe ja nawet miałam tak że przez cały dzień dzidzia mi się mało ruszała i wszystko było ok odzywała się wieczorami najwięcej
Myślę że w każdej ciąży dziecko jest mniej lub bardziej ruchliwe ja nawet miałam tak że przez cały dzień dzidzia mi się mało ruszała i wszystko było ok odzywała się wieczorami najwięcej
Dzidzia się rusza, może po prostu miał leniwy poranek. Po prostu zastanowił mnie ten wynik na tym detektorze (tak wiem, że to tylko detektor I nie jest podstawą do diagnozy). Teraz wiem, ze niepotrzebnie go użyłam. Bardzo dziękuję za odpowiedzi
Mogłaś sprawdzić tętno jak już maluch się uspokoił. :-) Ja dostałam detektor tętna jak byłam w drugiej ciąży,ale w ogóle nie potrafiłam go używać, wychodziły mi dziwne pomiary i żeby się nie stresować po prostu wyrzuciłam.Dzidzia się rusza, może po prostu miał leniwy poranek. Po prostu zastanowił mnie ten wynik na tym detektorze (tak wiem, że to tylko detektor I nie jest podstawą do diagnozy). Teraz wiem, ze niepotrzebnie go użyłam. Bardzo dziękuję za odpowiedzi
Dziękuję za odpowiedź Wcześniej działał dobrze, ale też nie używałam go często. Też nie chciałam się już denerwować więc już nie używałam bo sie czlowiek tylko nakręca Dzidziuś chyba już ma swoje humory bo jeden dzień szaleje, a na drugi jest spokojniejszyMogłaś sprawdzić tętno jak już maluch się uspokoił. :-) Ja dostałam detektor tętna jak byłam w drugiej ciąży,ale w ogóle nie potrafiłam go używać, wychodziły mi dziwne pomiary i żeby się nie stresować po prostu wyrzuciłam.
reklama
I to jest jak najbardziej normalne że dzidzia szaleje w jeden dzień a w drugi leniuchujeDziękuję za odpowiedź Wcześniej działał dobrze, ale też nie używałam go często. Też nie chciałam się już denerwować więc już nie używałam bo sie czlowiek tylko nakręca Dzidziuś chyba już ma swoje humory bo jeden dzień szaleje, a na drugi jest spokojniejszy
Ja miałam tak że w dzień jak coś robiłam to totalnie mało co się ruszała a jak przyszedł wieczór to już szalała dzidzia
Zdrówka dla Was
Podziel się: