reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy

Ha w lutym zaszłam w ciążę za pierwszym razem ale niestety była to ciaza pozamaciczna i test wyszedł pozytywny w dzień spodziewanej miesiączki, po 5 miesiącach staramy się znowu na razie pierwszy cykl, od 3 dni mam kłucia i taki dyskomfor w podbrzuszu.... ale nie bolą mnie ani piersi ani nic.. Ehhh . Chciałabym już zrobić test ale tak się boję, że np mogłoby być za wcześnie i bym się tylko rozczarowała a by się okazało że jestem, nic mi się nie stanie jak do ponieezialku poczekam, chociaż tak mnie korci, dobrze że pracuje po 12 h to nie mam jak kupić tego testu ale boję się że w niedzielę kupię i zrobię xD... Ale muszę się powstrzymać...
Doskonale Cię rozumiem, mam to samo [emoji854] [emoji2372] ale boje się też tego że.zrobie test przed @ okaże się pozytywny a @ i tak przyjdzie bo i tak się zdarza podobno nie zdajemy sobie nawet sprawy jak często możemy być w ciąży która samoistnie odchodzi wraz z pojawiająca się miesiączka, my dopiero zaczęliśmy starania jest to nasz drugi cykl kiedy oczekujemy na zrobienie testu, a jak u Ciebie ?

reklama
Moja kreseczka 5 dni przed @:)
Ale ja to testowałam już od 19dc:p nie brałam starań że stresem, dla mnie to była ekscytacja że się zdecydowaliśmy i można testować:) nawet jakby się wtedy nie udało to bym się nie załamała bo decyzja zapadła 8dc że to ten moment więc takie rychłe zajście wcale nie musiało się przydazyc i brałam to pod uwagę. Jednak przy dłuższych staraniach rozumie że to okropny stres więc zależy od Ciebie jak do tego podchodzisz.
IMG_20180725_225631.jpg

Ale super!!! Gratulacje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji8][emoji8][emoji8]
Kurcze te kłucie więcej śluzu niż przedtem aaa i takie parcie jakby mi się chciało [emoji90], taki wzdęty brzuch... nie wiem co myśleć... Wiem wiem, ale kurde chciałabym już zrobić na razie nie mam jak kupić xD jak w niedzielę nie wytrzymam to kupię w niedzielę.
Moja kreseczka 5 dni przed @:)
Ale ja to testowałam już od 19dc:p nie brałam starań że stresem, dla mnie to była ekscytacja że się zdecydowaliśmy i można testować:) nawet jakby się wtedy nie udało to bym się nie załamała bo decyzja zapadła 8dc że to ten moment więc takie rychłe zajście wcale nie musiało się przydazyc i brałam to pod uwagę. Jednak przy dłuższych staraniach rozumie że to okropny stres więc zależy od Ciebie jak do tego podchodzisz.Zobacz załącznik 1145913

Pewnie i tak nie wytrzymasz i kupisz test wcześniej, ale postaraj się nie nakręcać i nie doszukiwać objawów na siłę, bo wtedy rozczarowanie bardziej boli :)
Trzymam kciuki za dwie kreski!

Wcześniej niż niedziela nie kupię, bo jestem w pracy od 7 rano do 20 do soboty , ale w niedzielę też nie pójdę, bo będę odsypiać jak to zawsze robię i nie będzie mi się chciało iść tym bardziej że w Irlandii cały czas pada no chyba że serio nie wytrzymam i pójdę kupić [emoji1787]. Dzięki
Pewnie i tak nie wytrzymasz i kupisz test wcześniej, ale postaraj się nie nakręcać i nie doszukiwać objawów na siłę, bo wtedy rozczarowanie bardziej boli :)
Trzymam kciuki za dwie kreski!

reklama
Super[emoji3590]gratulacje!!!! .. No mi się chyba w tym cyklu nie uda, brzuch boli jak na @, więc niedługo pewnie zawita :-(
Mi niestety chyba też nie, dziś 5 dni do okresu zrobiłam test głupia i oczywiście negatywny no i do tego też boli brzuch więc może za miesiąc..

Do góry