reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

Daria1486

Zaangażowana w BB
Kochani, już jestem po pierwszej @ po poronieniu, teraz już wszystko jest w normie No i zaczynamy starania od nowa :) Kto jakiej firmy testy używał? Ja mam te zwykłe „ domowe laboratorium „ , słyszałam że najlepsze clearblue tam gdzie buźka się uśmiecha . Komuś pomogło robienie testów szybciej zajść w ciąży i z którego razu ?

reklama
Ja używałam najtańszych z Allegro i były ok. Kupowałam również z rossmana facelle i tez ok. Co do pomocy to u mnie przy pierwszym cyklu z testami raz się udało, później jednak mimo stosowania kilka miesięcy nic nie zaskoczyło. Wiec testy mogą pomoc, ale i tak trzeba mieć dużo szczęścia aby zajść w ciąże 😉

Ja ze swojej strony nie polecam testów owulacyjnych bo u mnie ze względu na PCOS w ogóle się nie sprawdziły. Jak zaleca producent, są one wiarygodne jedynie u osób które mają regularne cykle jak w zegarku, nie karmią piersią i nie były ostatnio w ciąży bo to wszystko może wpływać na wynik. Mój ginekolog też mi odradzał testy i zalecał stosunki przez cały cykl co 2-3 dni - wtedy po prostu nie skupiamy się na zajściu w ciążę a taka częstotliwości pozwala trafić na owulację. Ja w ten sposób zaszłam w ciążę :)

Ja używałam najtańszych z Allegro i były ok. Kupowałam również z rossmana facelle i tez ok. Co do pomocy to u mnie przy pierwszym cyklu z testami raz się udało, później jednak mimo stosowania kilka miesięcy nic nie zaskoczyło. Wiec testy mogą pomoc, ale i tak trzeba mieć dużo szczęścia aby zajść w ciąże 😉
Ech, w ciąże można zajść , oby donosić 🙏🏻 Ale już jestem dobrej myśli 🙂

Ja ze swojej strony nie polecam testów owulacyjnych bo u mnie ze względu na PCOS w ogóle się nie sprawdziły. Jak zaleca producent, są one wiarygodne jedynie u osób które mają regularne cykle jak w zegarku, nie karmią piersią i nie były ostatnio w ciąży bo to wszystko może wpływać na wynik. Mój ginekolog też mi odradzał testy i zalecał stosunki przez cały cykl co 2-3 dni - wtedy po prostu nie skupiamy się na zajściu w ciążę a taka częstotliwości pozwala trafić na owulację. Ja w ten sposób zaszłam w ciążę :)
Po ilu cyklach się udało?)

Ja jak kupiłam tanie na Allegro to kłamały. Bo pokazywały pik dużo szybciej. Kupiłam z domowe labolatorium i udało się w tym pierwszym cyklu

reklama
Do góry