reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne- zdjęcie

U góry „dobre testy”
Na dole „ domowe laboratorium”
Któremu ufać ??

Załączniki

• IMG_7094.jpeg
    IMG_7094.jpeg
    2,4 MB · Wyświetleń: 319
reklama
U góry „dobre testy”
Na dole „ domowe laboratorium”
Któremu ufać ??

Ale dlaczego robisz te testy w ten sposób?

Nie powinno się używać różnych testów bo mają różne wybarwienia kreski w takim sensie, że te "dobre" mogą nigdy nie mieć takiej kreski jak "domowe" bo zwyczajnie mają inny barwnik.
Jak się dopiero uczysz to ja polecam domowe bo one są droższe, ale i właśnie lepszej jakości.
Testy polecam robić nawet 2-3 razy dziennie i wrzucać w aplikacje premom - tylko musisz pamiętać, o tym żeby tło (najlepiej biała, czysta kartka) było takie samo oraz natężenie światła bo dla aplikacji też to może mieć znaczenie.

Pamiętaj też, że u każdego będzie inaczej, a i same testy LH nie powiedzą czy do owulacji na 100% doszło.
U mnie np. testy pokazały pik albo w dniu owulacji, albo nawet 1 dzień po - gdybym się na nich opierała nie zaszłabym w ciąże bo zawsze było by za późno (plemniki potrzebują kilku godzin na dopłynięcie do komórki jajowej, a sama komórka też krótko żyje, najlepiej kiedy to plemniki czekają na pęknięcie).

Nawet w Warszawie szybki monitoring USG to koszt około 80zł czyli niedużo - a warto, bo powie Ci co i jak

Nie opieramy się tylko na testach . Staramy się w miarę regularnie współżyć , mierzę temperaturę itp . Testy to tylko dodatek . To drugi miesiąc starań . Jak nie wyjdzie to od kolejnego będę chodzić na monitoring . To mój 19 dc . Miesiączki mam nieregularne .

Nie opieramy się tylko na testach . Staramy się w miarę regularnie współżyć , mierzę temperaturę itp . Testy to tylko dodatek . To drugi miesiąc starań . Jak nie wyjdzie to od kolejnego będę chodzić na monitoring . To mój 19 dc . Miesiączki mam nieregularne .
ale
To są testy z tego samego moczu? Czy po kilku h przerwy np.?

Ogólnie podpisuję się pod tym co napisala Olka, ja polecam domowe laboratorium bo się ładniej wybarwiają i łatwiej wyłapać pik.

Zdrowa para ma rok na zajście w ciążę i to zupełnie normalne :)

Do góry