reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne - progesteron

WhisperedHope

Początkująca w BB
Hej dziewczyny🌸,

Dopiero zaczynam historię z testami owulacyjnymi. Bardzo zależy mi na odpowiednim odczytaniu wyniku, bo 7 dni po owulacji mam zbadać progesteron...

Wczorajszy test ewidentnie negatywny, dziś mam już wątpliwości. Jedna kreska widoczna, druga delikatnie. Czy odczytując test to dwie muszą być intensywne i dopiero od tego dnia liczyć 7 dni? Czy już dziś jest nadzieja, że jutro będzie owulacja jak jest delikatnie widoczna?...

Stresuje mnie ta cała sytuacja, bo nie chcę znowu stracić kolejnego miesiąca...

Jakie macie doświadczenia z testami? Kiedy najlepiej je robić? Może jakieś konkretne firmy testów Wam się sprawdziły? Będę wdzięczna za wszystkie porady 🌸🩷

Załączniki

• IMG_20250319_175204.jpg
    IMG_20250319_175204.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 79
reklama
Ten test jest negatywny. Patrząc na niego to ja bym się spodziewała owulacji dopiero za parę dni.
Żeby uznać za pozytywny kreska musi być baaaardzo mocna.

Obie kreski muszą być takie same ciemne lub nawet testowa ciemniejsza. Nie powinno się robić testu z pierwszego moczu porannego. Powodzenia 🍀

Obie kreski muszą być takie same ciemne lub nawet testowa ciemniejsza. Nie powinno się robić testu z pierwszego moczu porannego. Powodzenia 🍀
Dziękuję za informację.
A czy możesz mi powiedzieć czy jeżeli test tak się już delikatnie wybarwia to owulacja raczej będzie czy to nie ma znaczenia co jest teraz na teście ?

Dziękuję za informację.
A czy możesz mi powiedzieć czy jeżeli test tak się już delikatnie wybarwia to owulacja raczej będzie czy to nie ma znaczenia co jest teraz na teście ?
Nawet jak test będzie pozytywny to nie ma pewności, że owulacja nastąpi.
Dopiero progesteron 7 dni po potwierdzi, że wystąpiła.
Są kobiety, którym słabo wychodzą wogóle testy owulacyjne. W moim przypadku za pozytywny uznawałam najciemniejszą kreskę, choć nigdy nie była ma tyle ciemna, aby zgodnie z instrukcją uznać go za pozytywny. W ciążę zaszłam w cyklu, w którym testy (o czułosći 25) mi się wogóle nie wybarwiały...

Do góry