reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne- pomocy dziewczyny 🙈

A partner się badał?
Tak,wszystko z nimi ok.
Dotychczas im sie nie udalo, bo ma nieregularne cykle i czesto jak zauwazyla dni plodne u siebie,tzn. Przypuszczala,ze moga byc to nie mieli mozliwosci sie starac, a jak sie starali to nie trafili. Owulacje miala potwierdzona przez ginekologa wczesniej,teraz z powodu wirusa nie ma mozliwosci chodzic do lekarza i zaczela testowanie,zeby bylo latwiej.

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie prosze.
Moja przyjaciolka wczoraj o 8 rano miala ostatni pozytywny test,reszta negatywna,czyli w 18dc,19dc wychodzily rano i wieczorem pozytywne,a 20dc tylko rano pozytywny wieczorem juz negatyw, ale od wieczora ma bol podbrzusza jak na okres,czy to jest normalne? Dotychczas nie miala zadnych bolesci tyle dni przed @ 🤔🙈 dodatkowo przy badaniu szyjki wczoraj zauwazyla odrobinke "zylek" krwi w sluzie, a dzis rozowy sluz co moze byc przyczyna? Udalo jej sie zalatwic termin do lekarza,ale dopiero na 3 sierpnia i stresuje sie co moze byc powodem😑
Test z dzis rowniez negatywny,to byl ostatni jaki zrobila dla pewnosci, dziekuje!

Załączniki

• 20200721_135900.jpg
    20200721_135900.jpg
    603,3 KB · Wyświetleń: 171
Hej. Niestety starania są nadal, ale juz bez testów owulacyjnych :) co ma być to będzie. A u Ciebie jak?
U mnie też bez owocnych sukcesów, już 7 miesięcy :( . Tylko ja jestem dopiero 2 cykl z testami, które póki co nie dały ani jednego testu pozytywnego. Byłam ciekawa jak u Was idzie testowanie. Można wiedzieć dlaczego koleżanka zrezygnowała z testów? :)

U mnie też bez owocnych sukcesów, już 7 miesięcy :( . Tylko ja jestem dopiero 2 cykl z testami, które póki co nie dały ani jednego testu pozytywnego. Byłam ciekawa jak u Was idzie testowanie. Można wiedzieć dlaczego koleżanka zrezygnowała z testów? :)

Z tego co wiem to moja przyjaciółka nadal robi testy, ale niestety bez efektu.
Może powinnaś udać się na monitoring?
Ja niestety nie ufam tym testom i tylko jeden miesiąc sprawdzałam. Moje cykle są bardzo nie regularne i stwierdziłam,że to bez sensu, większość dni miałam pozytywne testy 🙈
Miałam cykle 32-35 dni, od 2 mc mam po 23-24 dni , dlatego postanowiłam, ze co ma być to bedzie.

Z tego co wiem to moja przyjaciółka nadal robi testy, ale niestety bez efektu.
Może powinnaś udać się na monitoring?
Ja niestety nie ufam tym testom i tylko jeden miesiąc sprawdzałam. Moje cykle są bardzo nie regularne i stwierdziłam,że to bez sensu, większość dni miałam pozytywne testy 🙈
Miałam cykle 32-35 dni, od 2 mc mam po 23-24 dni , dlatego postanowiłam, ze co ma być to bedzie.
26.10 mam wizytę ale teraz odpuszczę monitoring i w następnym miesiącu się umowie. Slyszalam, że płaci się za jeden monitoring 130zl😔. Też mam nieregularne tylko, że mi cały czas wychodzą negatywne a co ciekawsze od 11dc wychodzą dosłownie takie same kreski. Skończę te testy co mam i chyba też odpuszczę. Więcej stresu i nerwów niż te testy warte

reklama
26.10 mam wizytę ale teraz odpuszczę monitoring i w następnym miesiącu się umowie. Slyszalam, że płaci się za jeden monitoring 130zl😔. Też mam nieregularne tylko, że mi cały czas wychodzą negatywne a co ciekawsze od 11dc wychodzą dosłownie takie same kreski. Skończę te testy co mam i chyba też odpuszczę. Więcej stresu i nerwów niż te testy warte
Dokładnie, więcej stresu niż to warte , dlatego wolę ich nie robić :(
Życzę powodzenia :)

Do góry