reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owu potrzebuję porady

93kora

Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa i jeszcze nie wiem gdzie i jak się tutaj poruszać :-). Otóż staram się z partnerem o dziecko,w tym cyklu postanowiłam zakupić sobie testy owulacyjne z allegro 25 sztuk. Wczoraj miałam ostatni dzień miesiączki,tzn brudziło mi jeszcze. Chciałam sprawdzić czy te testy będą działały bo naczytałam się,że przychodzą wadliwe. Ku mojemu zdziwieniu (postępowałam zgodnie z instrukcją) wyszła blada kreska,oczywiście wiem,że jest on negatywny ale zastanawia mnie pytanie czy mogę mieć owulację na dniach? Dodam też ,że mam mam cykle (28-31 dni) w dodatku pobolewał a raczej ciągnął w dół mnie prawy jajnik. Czy miała któraś z Was tak kiedyś ? Czy poziom LH jest wykrywalny podczas menstruacji ? Przy okazji pozdrawiam wszystkie użytkowniczki,staraczki jak i Mamusie :)

Załączniki

• 2020-10-28 09.05.00.jpg
    2020-10-28 09.05.00.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 244
Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Dziękuję za odpowiedź :). Bardziej kołkuje mi w głowie myśl,że wczoraj miałam koniec miesiączki i taka kreska wyskoczyła i czy jest to normalne . Może być tak,że owulacja będzie z 2 jajników i będę 2 owulacje w cyklu? Czy
Należy robić codziennie o tej samej porze i sprawdzać czy kreska ciemnieje. Jak kreska testowa będzie ciemniejsza lub taka sama jak kontrolna owulacje wystąpi od 24 do36 godz od pozytywnego testu 😉

Dziękuję za odpowiedź :). Bardziej kołkuje mi w głowie myśl,że wczoraj miałam koniec miesiączki i taka kreska wyskoczyła i czy jest to normalne . Może być tak,że owulacja będzie z 2 jajników i będę 2 owulacje w cyklu? Czy

Rozwiązanie
Tak kreskę możesz mieć jeszcze nawet z 4 dni :) Nic ona nie oznacza. To normalne.

dzięki za odpowiedź ! Myślałam,że coś ze mną jest nie tak ;) ale tak dla jasności bo już głupieje ... Poziom LH na ostatni dzień miesiączki już zaczyna rosnąć ?
MOim zdaniem to te testy mierzą poziom LH a ono przecież podczas miesiączki tez jest, nawet w 3 dni cyklu zalecają go zmierzyć badaniem z krwi, wiec ja bym sie martwiła gdyby sie całkiem nie pojawiła ta kreska. Jest dobrze, trzeba teraz obserwować jej kolor. Miałam testy z Allegro i jednocześnie chodziłam na monitoring, one w moim przypadku działały prawidłowo.

MOim zdaniem to te testy mierzą poziom LH a ono przecież podczas miesiączki tez jest, nawet w 3 dni cyklu zalecają go zmierzyć badaniem z krwi, wiec ja bym sie martwiła gdyby sie całkiem nie pojawiła ta kreska. Jest dobrze, trzeba teraz obserwować jej kolor. Miałam testy z Allegro i jednocześnie chodziłam na monitoring, one w moim przypadku działały prawidłowo.
Te mam testy a allegro :). Ja się nie martwię jeszcze tylko tak bardzo pragnę mieć 2 dziecko! Skoro jest pasek to działają dobrze. Dziękuję za odpowiedź im więcej tym jest mi lepiej. A obserwuje swój śluz i póki co już go nie ma. Wyczysciło się po miesiączce teraz czekam na owu. A długo już ich używasz i czy przyniosły efekty ?

reklama
Te mam testy a allegro :). Ja się nie martwię jeszcze tylko tak bardzo pragnę mieć 2 dziecko! Skoro jest pasek to działają dobrze. Dziękuję za odpowiedź im więcej tym jest mi lepiej. A obserwuje swój śluz i póki co już go nie ma. Wyczysciło się po miesiączce teraz czekam na owu. A długo już ich używasz i czy przyniosły efekty ?
Dwa cykle uzywalam te testy. Efekt jest, mam dwie kreski na teście. Tylko, ze ja miałam robione tez sonoHSG i stosowałam polecany tu ananas oraz olej z wiesiołka. Co zadziałało to nie wiem.

reklama
Dwa cykle uzywalam te testy. Efekt jest, mam dwie kreski na teście. Tylko, ze ja miałam robione tez sonoHSG i stosowałam polecany tu ananas oraz olej z wiesiołka. Co zadziałało to nie wiem.
Ananasa nienawidzę na samą myśl i tym owocu niedobrze mi się robi ;) a co do wiesiołka też słyszałam. Muszę udać się do sklepu zielarskiego. Ja natomiast zaczęłam brać kwas foliowy. Mam nadzieję,że w następnym miesiącu będę mogła wysłać Ci zdjęcie testu ciążowego z dwoma kreseczkami. Gratuluję :)

Do góry