reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Testy lh

Cześć, proszę o radę. Czy jest to normalne że kilka godzin po Piku następuje spadek LH? Rano robiłam testy i wyszedł pik a po południu już spadek. Byłam przekonana że spadek LH jest dopiero po uwolnieniu komórki a od Piku do owulacji teoretycznie powinno być jakieś 24 h. Wiem że te testy w sumie są tylko poglądowe ale w tym cyklu w okresie okołoowulacyjnym wykonywałam je trochę częściej i raczej byłam na bieżąco więc ciężko byłoby coś przegapić . W załączniku zdjęcia testów

Załączniki

• IMG_9205.png
    IMG_9205.png
    378,8 KB · Wyświetleń: 150
reklama
Cześć, proszę o radę. Czy jest to normalne że kilka godzin po Piku następuje spadek LH? Rano robiłam testy i wyszedł pik a po południu już spadek. Byłam przekonana że spadek LH jest dopiero po uwolnieniu komórki a od Piku do owulacji teoretycznie powinno być jakieś 24 h. Wiem że te testy w sumie są tylko poglądowe ale w tym cyklu w okresie okołoowulacyjnym wykonywałam je trochę częściej i raczej byłam na bieżąco więc ciężko byłoby coś przegapić . W załączniku zdjęcia testów
Tak, dokładnie tak jest, że po piku nawet po kilku godzinach może lh spaść. Dlatego łatwo przegapić pik 😉

Z tego co pamiętam, apka zinterpretuje Ci pik dopiero po kolejnym pomiarze, który będzie niższy. Ja robiąc te testy tez myślałam, że jestem przed pikiem a tu się okazało, że apka oznaczyła, że pik był dzień wcześniej. Swoją drogą, nawet oznaczenie piku nie gwarantuje tego, że owulacja będzie

Trochę świruje bo wczoraj z mężem nie mieliśmy możliwości uprawiania seksu
Z tego co pamiętam, apka zinterpretuje Ci pik dopiero po kolejnym pomiarze, który będzie niższy. Ja robiąc te testy tez myślałam, że jestem przed pikiem a tu się okazało, że apka oznaczyła, że pik był dzień wcześniej. Swoją drogą, nawet oznaczenie piku nie gwarantuje tego, że owulacja będzie
Akurat ta apka od razu oznaczyła ten pomiar jako pik. Jasne wiem że nic tego nie gwarantuje ale po prostu się zdziwiłam bo do tej pory pik utrzymywał mi się raczej przez parę godzin. Widocznie w tym cyklu coś przyspieszyło

Do góry