reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Testy czy temperatura?

Ania1602

Zaciekawiona BB
Cześć,
dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i rozpoczęliśmy starania. Od tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatury i mam obecnie taki dylemat - należy wierzyć testom owulacyjny czy terminowi owulacji wyznaczonemu przez ovu na podstawie temperatur? Wykonałam testy Clearblue - fioletowy i różowy dały wynik pozytywny 12 sierpnia, od 14 wyniki negatywne, więc wg ich wskazań owulacja powinna być 13 lub 14 sierpnia, a ovu wskazuje na 15... W tym miesiącu ostatnie przytulanie było w nocy z 12 na 13 sierpnia i nie wiem czy spisać miesiąc na straty 🙁

reklama
Nie stresuje się zbyt mocno, gdyż to dopiero początek starań, ale ze względu na częste wyjazdy w pracy wolałabym wiedzieć, która z metod jest pewniejsza 😉

Nie stresuje się zbyt mocno, gdyż to dopiero początek starań, ale ze względu na częste wyjazdy w pracy wolałabym wiedzieć, która z metod jest pewniejsza 😉
Nasienie dobrej jakości, w sprzyjających okolicznościach żyje 5-7 dni. Jajeczko tylko 24 godziny. Lepiej, pewniej zacząć szybciej i niech wojownicy poczekają w sprzyjających warunkach niż się spóźnić. ;)
Ja na twoim miejscu JUŻ bym mierzyła temperaturę, bo na moje oko właśnie teraz najlepiej się wstrzeliliście. 16 dni temp. Ok. 37 to ciąża. Plus gęsty, białawy, rwący się śluz. Powodzenia i dawaj znać za dwa tygodnie, bo nie wiem kiedy gratulować. :)

Nasienie dobrej jakości, w sprzyjających okolicznościach żyje 5-7 dni. Jajeczko tylko 24 godziny. Lepiej, pewniej zacząć szybciej i niech wojownicy poczekają w sprzyjających warunkach niż się spóźnić. ;)
Ja na twoim miejscu JUŻ bym mierzyła temperaturę, bo na moje oko właśnie teraz najlepiej się wstrzeliliście. 16 dni temp. Ok. 37 to ciąża. Plus gęsty, białawy, rwący się śluz. Powodzenia i dawaj znać za dwa tygodnie, bo nie wiem kiedy gratulować. :)
Dziękuję za miłe słowa 🙂 Temperatura dzisiaj wynosiła rano 36,91, śluz też jest, ale kremowy i nie ma go zbyt dużo, więc pozostaje spokojne czekanie 🙂 Oczywiście dam znać co i jak 🙂

Dziękuję za miłe słowa 🙂 Temperatura dzisiaj wynosiła rano 36,91, śluz też jest, ale kremowy i nie ma go zbyt dużo, więc pozostaje spokojne czekanie 🙂 Oczywiście dam znać co i jak 🙂
Ten ciąg wysokich temperatur to dopiero przed nami. Tak jak specyficzny śluz pojawiajacy się w okolichach @. 😊 Powodzenia.
Ja mialam pozytywny test 13 sierpnia i owulacje wyliczylo mi na 15. Takze jedziemy na tym samym wózku. Powodzenia :)
Trzymam kciuki za obie dziewczynki. 💪
Niech forum zafasolkuje. Powodzenia!

reklama
Do góry