Madriga
Fanka BB :)
Twoje wyniki są niezłe i przy prawidłowym USG chyba można spać spokojnie. Jeśli finanse Ci pozwolą, na pewno warto zrobić test typu Panorama, Sanco czy Nifty.Witam. Robiłam wczoraj test papa z polecenia lekarza z badań prenatalnych na ktorych wszystko wyszło idealnie na usg. Test papa miał być dla świętego spokoju no i mi się ten spokój skończył. Czy mógłby ktoś zobaczyć te wyniki i powiedzieć mi czy ja mam rzeczywiście czym się martwić? Test który oni zalecają kosztuje 2200 papa 300. Ja już zaczynam myśleć że po prostu naciągają ciężarne i grają na emocjach. Proszę mi powiedzieć jeśli ktoś się na tym zna jak mam odbierać te wyniki
Napiszę brzydko - Pappa to głupia pi*da i zniszczyła spokój niejednej ciężarnej. U mnie prawidłowe USG, ale po badaniach krwi ryzyko ZD 1:17 i nerwy okrutne. U mnie krew wskazywała jednoznacznie na zespół Downa. Nie robiłam już żadnych testów, od razu decyzja o amniopunkcji i wynik prawidłowy, a na stanie zdrowy 10 miesięczny syn. Mogę o Pappa pisać elaboraty, ale to nie o to chodzi. Chodzi o Twój spokój i dobre samopoczucie, bo to ma wpływ na Twoje dziecko i na Ciebie. Czy lekarze naciągają na te drogie badania i grają na emocjach? Możliwe, że trafiłaś właśnie na takiego lekarza. Przy Twoim ryzyku pośrednim lekarz musiał poinformować Cię na czym stoisz. Czy również zaleciłabym Ci test typu Sanco, VeraGene, Nifty czy inny? Tak.