Zaskoczona30
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Znalazłam na tym forum kalkulatorJak interpretować? Nie interpretować, od tego jest lekarz. Wdech i wydech, spokojnie.
Znalazłam wczoraj w innym wątku kalkulator do wpisania biochemii oraz pomiarów z USG. i to co piszesz o przeliczniku chyba się musi choć trochę zgadzać, bo kalkulator przeliczyl mi takWiem, że się martwisz Ale lepiej poczekać do wizyty lekarza. Z tego co kiedyś znalazłam w internecie to przelicznik na MoM jest PODOBNO : wolna beta x 0,03. A pappa to 0,24. Więc wynika z twoich wyników że wolna beta to 2,66 MoM . Pappa 0,23 MoM. Ale tak jak pisze to zależy od wielu czynników, u każdej kobiety będzie inny wynik przy tych samych danych. To zależy od wielu czynników. Lekarz wrzuca w system i wylicza. Ciężko jednoznacznie samemu dobrze sobie to obliczyć.
Nadal uważam, że od tego jest lekarz a nie internetowy kalkulator. Powodzenia na wizycieZnalazłam na tym forum kalkulator
Zobacz załącznik 1334786Powyżej wyniki, które dziś otrzymałam. Badanie robiłam dobę po USG, które wskazywało na 13t2d. Wówczas CRL 71mm, NT 1.8mm, FHR 163 ud/min. Lekarz w środę idzie na urlop i może mnie przyjąć 20.11. Moje wyniki nie mieszczą się w normach zamieszczonych dla poszczególnych tygodni poniżej. Wiem, ze jest specjalny program do interpretacji dla lekarzy ale wyczytalam, ze podwyższone wolne beta HCG i niskie bialko Papa to zwiastun trisomi 21. Oczywiście pójdę do lekarza, ale może ktoś miał podobna sytuację, coś podpowie. Dodam, że mam 30 lat. Do 20.11 jest bardzo dużo czasu, a w mojej głowie dużo różnych mysli.