reklama
Hej. Sama dopiero zacznę stosować testy owulacyjne, ale z tego co się naczytałam jeśli Twoja kreska będzie mocniejsza od tej testowej to w przeciągu 12-36h można spodziewać się owulacji. Ale niech się jeszcze wypowiedzą dziewczyny,które mają w tym wprawę
frez.ja1987
Fanka BB :)
Ten że zdjęcia po prawej jest pozytywny. Nie musisz już więcej robić testów, bo robi się je do pierwszego pozytywnego. Owulacja wystąpi w ciągu 24-36h.Witam,
Pierwszy raz robię testy owulacyjne. Pierwszy był zrobiony wczoraj 12dc, a drugi dziś 13dc. Wydaje mi się, że test z dzisiejszego dnia jest pozytywny. Czy zrobić jeszcze jutro dla potwierdzenia?
Pozdrawiam
Ten po lewej pozytywny i tak jak koleżanka wyżej napisała - testy robi się do pozytywu a później już nieWitam,
Pierwszy raz robię testy owulacyjne. Pierwszy był zrobiony wczoraj 12dc, a drugi dziś 13dc. Wydaje mi się, że test z dzisiejszego dnia jest pozytywny. Czy zrobić jeszcze jutro dla potwierdzenia?
Pozdrawiam
Super. Dziękuje za pomoc. Powiedzcie mi czy w przyszłą sobotę to będzie 21dc i prawdopobnie jakieś 7 dni po owulacji mogę zrobić badanie progesteron, żeby sprawdzić czy była owulacja? Czy to za wcześnie? Tylko w sobotę pasuje mi, żeby podjechać do laboratorium. To jest nasz pierwszy cykl starań i nigdy wcześniej nie zwracałam uwagę czy mam owulacje co miesiąc
frez.ja1987
W sobotę będzie 8 dpo, czyli idealnie na badanie progesteronu. Co do zawracania uwagi, 100 procent pewności daje tylko monitoring.Super. Dziękuje za pomoc. Powiedzcie mi czy w przyszłą sobotę to będzie 21dc i prawdopobnie jakieś 7 dni po owulacji mogę zrobić badanie progesteron, żeby sprawdzić czy była owulacja? Czy to za wcześnie? Tylko w sobotę pasuje mi, żeby podjechać do laboratorium. To jest nasz pierwszy cykl starań i nigdy wcześniej nie zwracałam uwagę czy mam owulacje co miesiąc
reklama
frez.ja1987
Z tego co mi wiadomo to nie. Pęcherzyk może zamienić się w ciałko żółte i wydzielać progesteron, a komórki jajowej nie będzie. Poczytaj np o luf.A wynik progesteronu nie daje 100 % pewności ?
reklama