reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test obciążenia glukozą

Kup sobie smakową glukozę w aptece. Dziewczyny mówiły, że wtedy jest spoko. Ja dostałam smakową w labie. Pyszna nie była, ale nie miałam mdłości w ogóle, z na słodycze od początku ciąży nie mogę patrzeć. Przez dwie godziny siedzenia w poradni czułam się dobrze. Potem w domu - koci flak, zero energii, zawroty głowy. Nic tylko leżeć. Spać mi się nie chciało. Raczej sobie nic nie planuj po badaniu :)

reklama
Dokładnie, ja wypiłam bez problemu w kilka chwil, i wbrew temu co czytałam, nie ciągło mnie na wymioty, nie było mi słabo :)
Piłam zwykłą, nie żadną smakową czy z cytryną [emoji846]
Nie ma się co źle nastawiać [emoji6] i rzeczywiście najgorsze to czekanie, ja sobie nawet książkę wzięłam żeby szybciej zleciało [emoji6]
Nie ma się co nakręcać. Każda straszyła, a mnie to smakowało i 0 skutków ubocznych. Jedyny minus to siedzenie i czekanie ponad 2 h. To było najgorsze.

Dokładnie, ja wypiłam bez problemu w kilka chwil, i wbrew temu co czytałam, nie ciągło mnie na wymioty, nie było mi słabo :)
Piłam zwykłą, nie żadną smakową czy z cytryną [emoji846]
Nie ma się co źle nastawiać [emoji6] i rzeczywiście najgorsze to czekanie, ja sobie nawet książkę wzięłam żeby szybciej zleciało [emoji6]
Ot co :-p

Dziękuję za wszystkie rady ❤️ przetrwałam ale było ciężko. Może też kwestia nastawienia. Po wypiciu glukozy godzinę przy otwartym oknie siedziałam 🤣
Niestety wyniki mnie zasmuciły
Glukoza na czczo 105
Po godzinie 106
Po dwóch godzinach 106

Co to może oznaczać wizytę mam we wtorek ale wolę już przeczytać Wasze doświadczenie i opinie. Muszę się na coś przygotować.
Pozdrawiam serdecznie 😘

Dziękuję za wszystkie rady ❤️ przetrwałam ale było ciężko. Może też kwestia nastawienia. Po wypiciu glukozy godzinę przy otwartym oknie siedziałam 🤣
Niestety wyniki mnie zasmuciły
Glukoza na czczo 105
Po godzinie 106
Po dwóch godzinach 106

Co to może oznaczać wizytę mam we wtorek ale wolę już przeczytać Wasze doświadczenie i opinie. Muszę się na coś przygotować.
Pozdrawiam serdecznie 😘
Wystarczy jeden wynik podniesiony j już stwierdzają cukrzyce ciążowa a ty masz na czczo za dużo norma dla ciężarnych wynosi 90.
Ja miałam 94 i już było za duzo. Dostałam skierowanie do diabetologa i tam.mi wszystko wytlumaczyli. Dała mi glukometr j musiał mierzyć poziom cukru kilka razy. Udało się utrzymać tylko na diecie cukrzycowej ale wiem że niektóre ciężarne jak mają dużo a dużo to dostają insuline ale to kwestia całkowicie indywidualna

Do góry