reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

Anulka0207

Zaangażowana w BB
Dziewczyny ile dni przed okresem mozna zrobic test? Kupiłam test, ze 6 dni po ewentualnym zapłodnieniu..ale nie wiem,czy lepiej poczekac do 1 dnia miesiaczki?

reklama
Rozwiązanie
G
To super ,zapytałam bo jak u mnie w 4 tc wyszła taka beta, po 48 h 22 tysiące, to skończyło się zatrzymaniem serduszka w 9tc
Myślę że ta betą nie miała akurat znaczenia, ale przykro mi.
Mi się nie podwoiła w sumie ok 48 h, więc to też różnie z tą betą bywa
Dziewczyny ile dni przed okresem mozna zrobic test? Kupiłam test, ze 6 dni po ewentualnym zapłodnieniu..ale nie wiem,czy lepiej poczekac do 1 dnia miesiaczki?
Ja robiłam 3/4 dni przed spodziewaną miesiączką.
Ale, w pierwszej ciąży wyszedł mi test dopiero w dniu miesiączki, a w drugiej 4/3 dni przed wyszedł cień cienia :)

Ja lubiłam testować mimo ze przez 10miesiecy ciągle wychodziły negatywy 🙈

6 dni po owu to zdecydowanie za szybko. Zagniezdzenie się odbywa dopoero między 6 a 12dpo więc nie ma szans żeby test coś wykrył. Beta hcg rosnie dopiero po zagniezdzeniu albo w trakcie gdy zagnieżdżanie się zaczyna (teraz nie pamiętam dokładnie). Z testem poczekaj do dnia miesiączki a jak nie masz cierpliwości to chociaż 2-3 dni przed terminem miesiączki zrób betę jeśli masz możliwość. Nie katowalabym się testami bo z nimi różnie bywa. Mogą pokazać kreskę a w ciąży nie będziesz a mogą nie pokazać nic a w ciąży będziesz[emoji2368]

Również uważam że robieniu testu 6 dni po owulacji nie ma sensu. Przecież bhcg zaczyna być produkowane po zagnieżdżeniu się zarodka. I chyba musi upłynąć jakiś czas, żeby test był w stanie go wykryć. Jeśli jesteś bardzo niecierpliwa sugerowałabym zrobienie bhcg z krwi. Tam wynik > 5 mlU/ml potwierdza ciążę, najczulszy test ciążowy to 10 mlU/ml.

Ja sama robiłam test o czułości 10 mlU/ml przed datą spodziewanej miesiączki 2-3 dni i to z porannego moczu, wyszedł negatywny. Okresu nie dostałam i dzień po dsm zrobiłam test - wyszedł pozytywny. Także z własnego doświadczenia sugeruję poczekać z "testowaniem" do dsm, a jak nie możesz wytrzymać zrób bhcg z krwi.

Ja robiłam test trzy dni przed miesiączką i miałam mocną drugą kreskę, ale ja od samego początku miałam bardzo duże stężenie bety, w 5 TC ponad 9 tyś, więc podejrzewam, że to dlatego.

reklama
reklama
Do góry