reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

kkert224

Zaangażowana w BB
Witam, założyłam ten temat, aby troszkę więcej się dowiedzieć. Napiszcie proszę kiedy wyszedł wam pozytywny test ciążowy i jakie miałyście bardzo wczesne objawy :)

reklama
witam bardzo proszę o radę. sytuacja u mnie kochanie z mężem 15dc, cykle 28 dni. w dniach spodziewanego okresu zero objawów żadnego bólu brzucha, samopoczucie świetne, cera gładka jak aksamit... dało mi to do myślenia poszłam po test ,zrobiłam. ale całe okienko było mocno czerwone nie szło odczytać czy jest ta druga krecha. na drugi dzień była już widoczna ale to się nie liczy wiadomo. postanowiłam czekać na okres mijał 31 dc i nic. postanowiłam wziąść gorącą kąpiel bo przeziębienie mnie brało. wyszłam z wanny i omal nie zasłabłam położyłam się rano dostałam krwawienia żywą krwią i mocnego bólu. trwało to jeden dzień krwi nie było dużo ale ból straszny.a no okres zwykle mam 3-4 dni. minął tydzień od tego i nie wiem co myśleć czy poroniłam? zrobiłam dzisiaj test niby coś widać ale chyba sama sobie wmawiam. czy jest jeszcze nadzieja?co radzicie

reklama
witam bardzo proszę o radę. sytuacja u mnie kochanie z mężem 15dc, cykle 28 dni. w dniach spodziewanego okresu zero objawów żadnego bólu brzucha, samopoczucie świetne, cera gładka jak aksamit... dało mi to do myślenia poszłam po test ,zrobiłam. ale całe okienko było mocno czerwone nie szło odczytać czy jest ta druga krecha. na drugi dzień była już widoczna ale to się nie liczy wiadomo. postanowiłam czekać na okres mijał 31 dc i nic. postanowiłam wziąść gorącą kąpiel bo przeziębienie mnie brało. wyszłam z wanny i omal nie zasłabłam położyłam się rano dostałam krwawienia żywą krwią i mocnego bólu. trwało to jeden dzień krwi nie było dużo ale ból straszny.a no okres zwykle mam 3-4 dni. minął tydzień od tego i nie wiem co myśleć czy poroniłam? zrobiłam dzisiaj test niby coś widać ale chyba sama sobie wmawiam. czy jest jeszcze nadzieja?co radzicie
Niestety obawiam sie ze to bylo poronienie :( przede wszytskim gorąca kąpiel w ciazy szczególnie na początku jest zabroniona ale jesli doszło do poronienia to wydaje mi sie ze ta gorąca kąpiel tego nie spowodowała tylko jak juz to przyspieszyła wszytsko dlatego ze na tak wczesnym etapie organizm sam z siebie brzydko mówiąc wydala zarodek który był wadliwy i nie mial szans na rozwinięcie i przeżycie dlatego tak duzo kobiet roni na pocztaku kiedy często nawet jeszcze nie wiedzą ze są w ciąży. Radziłbym ci pójść szybko do ginekologa on na pewno bedzie wiedział co robić bo jesli faktycznie to bylo poronienie to trzeba sprawdzic czy macica cala sama sie oczyściła ale nadzieja zawsze jest trzymam kciuki!

też tak myślę;( szczególnie, że bóle były bardzo silne a zazwyczaj są lekkie. musiałam się kłaść co chwila bo ból był nie do zniesienia szczególnie w krzyżu. tylko dlaczego ten okres nie trwał 3 dni jak zawsze tylko jeden dzień?

Ostatnia edycja:
U mnie wyglądało to tak, że po kilku latach bezowocnych starań i totalnym odpuszczeniu i pogodzeniu się z losem, kilka osób zaczęło zwracać mi uwagę, że promienieje energią taką jak kobiety w ciąży, a że spóźniał mi się okres już 16 dni stwierdziłam, że może coś w tym jest i zrobiłam test wyszedł oczywiście negatywny, w sumie byłam na to przygotowana, ale coś ciągle nie dawalo mi spokoju i po 3 dniach czyli w 19 dniu spóźnienia zrobiłam kolejny test, odczekałam przepisowe 5 minut i wynik był tak samo negatywny, poszłam pod prysznic i jak wyszłam to chcialam wyrzucić test, ale jeszcze raz na niego spojrzałam i wyszła bardzo blada i cieniusieńka kreseczka taka ryska, bez większych złudzeń na drugi dzień, czyli w 20 dniu spóźniającego się okresu poszłam na bete, wynik był 17!!! Myślałam, że z krzesła spadne ☺ także moja ciąża była przesunięta o 3 tygodnie i termin rozwiazania liczony był z usg, a teraz moje szczęście ma 5 miesięcy

Do góry