FitMum
Fanka BB :)
Moim zdaniem brana jest pod uwagę 14dniowa faza lutealna jaka najczęściej u kobiet występuje o owulacja o czasie czy zagnieżdżenie wczesniejsze a nie późniejsze także tak. chwyt marketingowy ale nie kłamią wiadomo ze to zwieksza ilość sprzedanych testow więc takie info będzie lepsze nizli caly ten metlik z wyliczaniem aby przyciągnąć bo nie każda kobieta będzie sie nad tym zastanawiać.To jest chwyt marketingowy. Jeśli kobieta ma fazę lutealną 10-dniową, to nie ma szans, żeby 4 dni przed terminem okresu test był pozytywny. Zagnieżdżenie zarodka następuje najwcześniej w 6 dniu po owulacji. Testy wykrywają betę w moczu około dwa dni po zagnieżdżeniu, czyli najwcześniej 8 dni po owulacji i 2 dni przed terminem okresu w przypadku 10-dniowej fazy lutealnej. Jeśli do zagnieżdżenia zarodka dojdzie w 12 dniu po owulacji, a kobieta ma fazę lutealną 14-dniową to test wyjdzie pozytywny najwcześniej 1 dzień przed terminem miesiączki. 4 dni przed terminem miesiączki jest możliwe tylko w przypadku minimum 12- dniowej fazy lutealnej i zagnieżdżeniu zarodka w 6 dniu po owu.
Mi też testy wychodziły 5dni przed. Mam 14 dniowa fazę. I wiedziałam kiedy owulacja. I to. 25mlu z. Ebay najtansze a nie 10..ta czulosc to te miedzy tymi firmami się Różni bez dwoch zdań co już sprawdziłam ale
Z wyzszej półki to first response early o czulosci 6mlu jest wart dla mnie swojej ceny bo jest tak czuły jak obiecują