Witam koleżance po 6 dniach od stosunku wyszły 3 testy pozytywne, po 8 dniach z krwi 5.3 beta hcg. O co Tu chodzi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
BetaHCG pojawia się już w pierwszych godz od zapłodnienia i narasta w ciągu kolejnych dób. Także testy jak najbardziej wykrywaja betę w moczu.No tak, do tego nie gra mi jeszcze dwa dni po pozytywnych testach wysokość bety. Testy by wykryły betę w moczu? No nie rozumiem tego
Nie twierdzę, że nie wykrywają, tylko jaki musiał być poziom bety dwa dni wcześniej, zanim wyniosła 5? Bo testy mają zazwyczaj czułość 10 albo 25, a stężenie w moczu zawsze jest mniejsze niż we krwiBetaHCG pojawia się już w pierwszych godz od zapłodnienia i narasta w ciągu kolejnych dób. Także testy jak najbardziej wykrywaja betę w moczu.
Niektórym dziewczynom przed @ testy owulacyjne wskazują ciąże.
U mnie nie wychodziły. Do zapłodnienia musiało dojść później skoro dopiero po 2 tyg testy ciążowe pozytywne (choć u lekarza wskazywało że jest to 6 tc)
Powtórz betę, zobaczysz na czym stoisz. Beta powyżej 5 ewidentnie wskakuje na ciążę, drugą betą sprawdzisz jaki jest jej przyrost.moze klamac ?
to jakim cudem test wykrył?Powtórz betę, zobaczysz na czym stoisz. Beta powyżej 5 ewidentnie wskakuje na ciążę, drugą betą sprawdzisz jaki jest jej przyrost.
Nie wiem jakim cudem, z logicznego punktu widzenia wydaje mi się to niemożliwe. Mi test pokazał dwie kreski ale następnego dnia moja beta wynosiła 129. Może wypowiedzą się inne dziewczyny, ale tak czy siak poszłabym jeszcze raz zrobić betę.to jakim cudem test wykrył?
A mieszkasz w Polsce? Pytam bo za granica sa testy dostępne o większej czułości.to jakim cudem test wykrył?