Cześć, chciałabym się doradzić w sprawie terminu porodu. Wiem, ze wiążący jest ten z I trymestru bo potem dzieci rosną różnie ale u pierwszego lekarza miałam wyznaczony termin 10.12 z tym ze był dopiero pęcherzyk, nie widać było nawet zarodka, lekarz prowadzący wyznaczył na 15.12 a z usg prenatalnego w 11 tyg wyszedł 5.12. Kiedy mam uznać ze będę po terminie? Bo jednak między 5 a 15.12 jest prawie 2 tyg różnicy wiec tyle ile można rodzic ewentualnie po terminie…
reklama
G
gość _199
Gość
Ten z om jest wiążący
Masz na myśli z ostatniej miesiączki ? Niestety musiałam mieć przesunięta owu bo miesiączkę miałam 22.02 a w ciąże zaszłam gdzieś między 13 a 21 marca, co było zreszta powodem konsternacji pierwszego lekarza gdy 7.04 był dopiero pęcherzykTen z om jest wiążący
Gadziamama
Fanka BB :)
U mnie kierowano się terminem z usg prenatalnego. Termin z om miałam na 18.05, z usg na 10.05 a planowaną cesarkę miałam 04.05 i synek urodził się całkowicie donosziny 10 na 10 pkt.
Gadziamama
Nawet na wypisie mam adnotację ze dziecko urodzone w 39 tc.
G
gość _199
Gość
Ja z om na 4 lutego, a z USG 25 styczeń i CC miałam planowane wg miesiączki.U mnie kierowano się terminem z usg prenatalnego. Termin z om miałam na 18.05, z usg na 10.05 a planowaną cesarkę miałam 04.05 i synek urodził się całkowicie donosziny 10 na 10 pkt.
Gadziamama
To ciekawe, widocznie co szpital to inne reguły. U mnie nawet moja gin mówiła że będziemy się kierować tym co wyjdzie na prenatalnych.Ja z om na 4 lutego, a z USG 25 styczeń i CC miałam planowane wg miesiączki.
G
gość _199
Gość
To akurat mój gin mnie tak kierował nie szpital.To ciekawe, widocznie co szpital to inne reguły. U mnie nawet moja gin mówiła że będziemy się kierować tym co wyjdzie na prenatalnych.
Gadziamama
No to autorko wychodzi na to że musisz obgadać temat ze swoim ginekologiem
reklama
Dopytam dziękuje za odpowiedziNo to autorko wychodzi na to że musisz obgadać temat ze swoim ginekologiem