Cześć, powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z przyrostem beta hcg przy wartościach wyższych niż 10 tys.? Ja 27 marca miałam 9516(6tc), 17 kwietnia mam 80773(9tc), czyli przyrost 48h to niecałe 23% Czytałam, że przyrost zmniejsza się wraz ze wzrostem wartości beta hcg, ale czy aż tak? Na USG byłam 1 kwietnia i było widać serduszko, ale ginekolog jeszcze nie zakładał mi karty ciąży, powiedział, że jeśli będzie biło na kolejnej wizycie(22.04)to zalozy
reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Takie wyniki nie mówią absolutnie nic, betę robi się co 48 lub co 72 godziny i tylko na podstawie takich wyników wylicza się jej przyrost. Hormon rośnie skokowo, porównanie wyników z 27 marca i 17 kwietnia jest bez sensu. Beta na początku rośnie bardzo szybko, ale potem zwalnia i nie ma sensu sprawdzania przyrostów.Cześć, powiedzcie mi jakie macie doświadczenia z przyrostem beta hcg przy wartościach wyższych niż 10 tys.? Ja 27 marca miałam 9516(6tc), 17 kwietnia mam 80773(9tc), czyli przyrost 48h to niecałe 23% Czytałam, że przyrost zmniejsza się wraz ze wzrostem wartości beta hcg, ale czy aż tak? Na USG byłam 1 kwietnia i było widać serduszko, ale ginekolog jeszcze nie zakładał mi karty ciąży, powiedział, że jeśli będzie biło na kolejnej wizycie(22.04)to zalozy
Ostatnia edycja:
Tylko jaki przyrost będzie prawidłowy?Dokładnie jak wyżej , po 48h się sprawdza
Fado123
Fanka BB :)
Już tego nie sprawdzisz, przy takich wartościach beta zwalnia ,uważam że wszystko będzie okTylko jaki przyrost będzie prawidłowy?
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Teraz już nie ma po co robić tego badania, bo na tym etapie beta sobie już zwalnia i nie mówi nam o nieprawidłowościach. Najważniejsze, że biło serduszko na badaniuTylko jaki przyrost będzie prawidłowy?
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Teraz z bety już nic nie wywnioskujesz, bo nie rośnie tak szybko, jak na początku ciąży, to raz.
Dwa - to, co napisała @GabrielaNowak85 - betę sprawdza się co 48-72 godziny, a nie co miesiąc i na podstawie Twoich badań nie określi się absolutnie niczego, bo - jak wyżej - beta nie rośnie jednakowo przez cały czas, więc choćbyś wpisywała wartości w kalkulatory, to wyniki będą o kant...
Dwa - to, co napisała @GabrielaNowak85 - betę sprawdza się co 48-72 godziny, a nie co miesiąc i na podstawie Twoich badań nie określi się absolutnie niczego, bo - jak wyżej - beta nie rośnie jednakowo przez cały czas, więc choćbyś wpisywała wartości w kalkulatory, to wyniki będą o kant...
Zapłakana96
Teraz robienie bety już nic nie da bo praktycznie rośnie różnie na tym etapie jeżeli serduszko bije a nie masz żadnych niepokojących objawów że jest coś nie tak to nie zawracaj sobie głowy i nie stresuj się niepotrzebnie trzeba czekać do następnej wizyty i tyle wszystko będzie dobrze jak na tej wizycie będzie biło a następna wizytę pewnie będziesz miała za 4 tygodnie to znów się będziesz zamartwiać? Wyluzuj i spokojnie
reklama
Katerina1985
Po 10tc beta może nawet spadać. Także ja bym zrezygnowała z tego badania już.
Podziel się: