reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Temperatura a testy owulacyjny. Nietypowa obserwacja

Ataner25

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
Podczas obecnego cyklu zaobserwowałam nie typową sytuację. W 11 dniu cyklu skoczyła mi temperatura i poczułam lekkie kłucie hsjnika przez kilka sekund, ba tescie owulacyjny wyszla słabsza kreska, to samo w 12 i 13 dc. 14 dzuen cyklu wyszła mocna kreska, to samo w 15, 16 znów słabsza. Kiedy prawdopodobnie była owulacja?

reklama
Rozwiązanie
6 dni po owulacji i takie wyraźne kreski ? I to jeszcze na teście 20 mlU [emoji848] coś mi się wydaje że owu musiała być ciutke prędzej [emoji16]
6 dni po owulacji wyszła mi blada, bardzo blada kreska, dwa dni później również blada. Czy to oznacza, że coś może być nie tak? Przy pierwszym dziecku kreska na teście znacznie sciemniala.
reklama
@Ataner25 kurcze lekko w błąd Cie wprowadziłam, bo testy miałaś dopiero od 14dc pozytywne, u mnie temperatura się sprawdza, pomysl czy coś mogłaś źle zrobić albo badania owu, albo temp, czy coś mogło zaburzyć któryś pomiar, do tych dwóch badań dobrze jest szyjkę sprawdzać, mi się wszystkie 3 badania pokrywają owu, szyjka plus temperatura

No to jesteś moją nadzieja, bo myślałam że moje minimalne skoki to marne szanse, pomimo wykonanego badania progesteronu po owu to itak się podlalamalam, a jak Ci się temperatura utrzymywała?
była naprawdę różna 36.6 36.4 zależało od dnia, nigdy na wykresie nie miałam wzrostu, tylko raz taka temp a raz taka.
Na początku ciąży miałam podwyższona jak wylądowałam w szpitalu, ale może to przez nerwy i było 37.4.

@Ataner25 kurcze lekko w błąd Cie wprowadziłam, bo testy miałaś dopiero od 14dc pozytywne, u mnie temperatura się sprawdza, pomysl czy coś mogłaś źle zrobić albo badania owu, albo temp, czy coś mogło zaburzyć któryś pomiar, do tych dwóch badań dobrze jest szyjkę sprawdzać, mi się wszystkie 3 badania pokrywają owu, szyjka plus temperatura

Wydaje mi się, że wszystko zrobiłam jak należy. Tylko szyjki nie sprawdzalam. No właśnie dziwne, że to się nie pokryło. Co innego gdyby test na owu wyszedł pierwszy a tu na odwot. Może miał ktoś tak?

Od 11 dc wtedy jak mnie chwilę zabolał jajnik. Cykle mam od 24 do 28. To pierwszy cykl gdzie zaczęłam używać testów. Przed pierwsza ciąża mierzyłam tyko temperaturę.
To wydaje mi się, że masz odpowiedź, masz krótkie cykle więc owu mogła być wcześniej, niż zaczęłaś ja badać testami, dlatego temperatura wyznacza owu w dzień przed tym pierwszym skokien

To czemu w 14 i 15t dniu wyszedł mi ewidentnie pozytywny test?
Jeśli nie będziesz teraz w ciąży to zacznij testy robić w następnym cyklu szybciej, na staraczkach dziewczynom testy wychodzą nawet przez tydzień pozytywne, czasem mają tak, że dwa dni pozytywne później nie i znowu pozytywne, testy owu robi się do pierwszego pozytywu, bo właśnie mogą namieszać, a u Ciebie niestety nie można stwierdzić czy wcześniej też nie był pozytywny skoro nie robiłaś, ale temperatura na tą owu wskazuje

reklama