reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Temperatura a dni płodne

julka20201

Zaciekawiona BB
Hejka! Staramy się z mężem o dziecko stosuje kalendarzyk w telefonie ponieważ myślę że cykle mam dosyć regularne 27 dni co miesiąc okres rozpoczął mi się 13 stycznia i trwał 5 dni więc od 22 pokazują mi dni płodne a 24 bądź 25 stycznia owulacje współżyjemy regularnie, nie mam jeszcze aż tak dużo śluzu w sensie np nie czuję go na majtkach ale np na papierze czy jak dotknę żeby sprawdzić to czuję że jest i jest taki lekko kleisty bezbarwny, dziś tzn 24.01.2024 zmierzyłam temperaturę i wyszła mi 36,6 nigdy nie mierzyłam temperatury ale chcę zacząć, myślicie że są szanse i faktycznie to są te dni płodne? Nie wiem dokładnie jak ta temperatura czy okej czy jak ma być, będę jeszcze obserwować ale mega się zastanawiam. Byłam też na badaniach krwi w tym cyklu i np tsh wyszlo mi 1,548 więc myślę że dobrze tak samo prolaktyna i inne :) bardziej chodzi mi o te płodne czy faktycznie mogą być teraz jak aż tak tego śluzu np nie widzę na bieliźnie

reklama
A skąd my mamy to wiedzieć? Zapisz się na monitoring cyklu do ginekologa, to będziesz miała pewność.

Testy owu też nie potwierdzają owulacji, a jedynie szczyt LH - a do pęknięcia jajeczka może nie dojść,
Jednorazowy pomiar temperatury także o niczym nie świadczy. Jeśli chcesz mierzyć - to kup sobie termometr owulacyjny (taki z dwoma miejscami po przecinku) i mierz zgodnie z zasadami - tj. zawsze o tej samej porze przed wstaniem z łóżka.

A skąd my mamy to wiedzieć? Zapisz się na monitoring cyklu do ginekologa, to będziesz miała pewność.

Testy owu też nie potwierdzają owulacji, a jedynie szczyt LH - a do pęknięcia jajeczka może nie dojść,
Jednorazowy pomiar temperatury także o niczym nie świadczy. Jeśli chcesz mierzyć - to kup sobie termometr owulacyjny (taki z dwoma miejscami po przecinku) i mierz zgodnie z zasadami - tj. zawsze o tej samej porze przed wstaniem z łóżka.
Jasne rozumiem, chodzi mi też czy taka temperatura może wskazywać na dni płodne o że tak powiem bo na prawdę jestem łysa w tym temacie