reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tabletki anty

Dziewczyny od jakoś 3 lat bez przerwy biorę tabletki anty Diane 35 powiedźcie czy może któraś je brała bądź inne i czy ciężko było wam zajść w ciążę później? Bo wiem że zdania są podzielone,tabletki utrudniają bądź po tabletkach szybko. Oraz jakie miałyście odczucia z odstawieniem ich: jakieś rady może itp. Raz zmieniłam na plastry evra żeby się tak nie faszerować aczkolwiek dostałam od razu wysyp ogromny trądziku ( kiedyś miałam straszne problemy z cerą i leczyłam to izotekiem 2 lata stąd załamanie że to wróci). Po jakoś miesiącu plastrów dostałam w nocy ataku paniki od tak. Myślałam że mam coś z głową dosłownie 🤣. Ni z gruszki ni z pietruszki czułam lęk,ciężko mi było oddychać a rano rękę gdzie był plaster miałam znacznie cieplejszą. Na ulotce było napisane to w skutkach ubocznych tak wiem ale chciałabym zapytać czy któraś z was tak miała. (To takie dodatkowe pytanie z ciekawości) Głównie chodzi mi o tabletki jak z tematem ciąży oraz z odczuciami po odstawieniu. 😇

reklama
Dziewczyny od jakoś 3 lat bez przerwy biorę tabletki anty Diane 35 powiedźcie czy może któraś je brała bądź inne i czy ciężko było wam zajść w ciążę później? Bo wiem że zdania są podzielone,tabletki utrudniają bądź po tabletkach szybko. Oraz jakie miałyście odczucia z odstawieniem ich: jakieś rady może itp. Raz zmieniłam na plastry evra żeby się tak nie faszerować aczkolwiek dostałam od razu wysyp ogromny trądziku ( kiedyś miałam straszne problemy z cerą i leczyłam to izotekiem 2 lata stąd załamanie że to wróci). Po jakoś miesiącu plastrów dostałam w nocy ataku paniki od tak. Myślałam że mam coś z głową dosłownie 🤣. Ni z gruszki ni z pietruszki czułam lęk,ciężko mi było oddychać a rano rękę gdzie był plaster miałam znacznie cieplejszą. Na ulotce było napisane to w skutkach ubocznych tak wiem ale chciałabym zapytać czy któraś z was tak miała. (To takie dodatkowe pytanie z ciekawości) Głównie chodzi mi o tabletki jak z tematem ciąży oraz z odczuciami po odstawieniu. 😇

1. Nie.

2. Nie.

Można zrezygnować z diane-35 na rzecz pigulek o innym składzie. Plastry nie są jedyną alternatywą. Jeśli masz wątpliwości, to omów je z ginekologiem. Może innym niż ten, który wypisuje Ci Diane-35, bo pewnie on jest przekonany, że problemu nie ma (a może zgłaszasz się tylko po recepty na kolejne opakowania, więc nie traktuje Cię jak pacjentki, która zaczyna myśleć o przygotowaniach do ciąży).

Znam kobietę, która przez wiele lat brała Diane-35 a potem miała trudną drogę niepłodności. Nikt nie zweryfikuje, czy jej przypadek byłby inny, gdyby nigdy nie brała Diane. Ale pewnie znajdzie się tu ktoś, kto może napisać, że brał te tabletki i szybko po odstawieniu zaszedł w zdrowa ciaze. Po co Ci czytanie tych historii? Fakty są takie, że te pigułki są od dawna na rynku, kilkanascie lat temu były poddawane dodatkowej ocenie bezpieczeństwa pod kątem zakrzepicy przez Europejską Agencję Leków. Lekarz powinien o tym wiedzieć i dobrać od kątem konkretnej pacjentki.

Do góry