reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ta ciaza, a poprzednia..

u mnie od kilku dni większy biust i bardziej wrażliwy na dotyk; na dodatek jak przycisnę to "coś" się pokazuje, tylko nie wiem czy to jeszcze pozostałość pokarmu (bo odstawiłam malutką jak się dowiedziałam o ciąży, więc w sumie nie tak dawno) czy to już siara; pamiętam, że w 1 ciąży bardzo szybko musiałam chodzić z wkładkami laktacyjnymi, ale czy to było w 13 tyg. nie pamiętam;
mdłości ciut mniejsze i odkryłam, że to głównie kminek tak na mnie teraz działa; jak nie ma kminku, jest dobrze;
i jeszcze moge spać na brzuchu, choć już nie całą noc; natomiast na plecach nie uleżę dłużej jak 5 min.bo strasznie źle zaczynam się czuć;
co do zmęczenia to za dnia śpię razem z córą (dzięki bogu wciąż ma 1 drzemkę w ciągu dnia!);
też mam uczucie wiecznie zapchanego nosa, od paru dni pojawia mi się krew w nosie, zwłaszcza rano po przebudzeniu;
ale tak ogólnie, to jest dobrze;

anii - szczerze współczuję podróżowania pkp w taka pogodę... doskonale pamiętam moje dojazdy z Pruszkowa do Wawy w śnieżne dni, kiedy to stało się dłuuuuuuuugie minuty a nic nie nadjeżdżało; na szczęście obecnie jestem na wychowawczym i mogę siedzieć w domu;

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie poki co trudno określić - w pierwszej ciąży miałam dłużej nudności i tylko je, w drugiej miałam do tej pory nudności i wymioty na potęge, ale za to krócej, juz ich nie ma.
Mniej chce mi sie spac niż poprzednio, ale bardziej sie meczę i bardziej boli mnie kręgosłup, za to piersi mniej choć szybciej rosna...a i cera stanowczo w gorszym stanie - nie mówie o suchości, bo to u mnie normalne, ale syfki mi sie strasznie wywalają ..
a jedno co mnie dobija to duzy brzuch, choć tylko 1 kg na + mam...jakieś przemieszczenia chyba wody w organizmie:-D:-)

Do góry