reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szybka ciąża po cięciu cesarskim

jagoda87

Fanka BB :)
Witam,
Jestem po cięciu cesarskim. Lekarze zalecają czekać rok z następna ciążą... niestety straciłam moje maleństwa i bardzo chciałabym spróbować wcześniej... szukam mam które zaszły szybciej w ciąże po cc.

reklama
Witam,
Jestem po cięciu cesarskim. Lekarze zalecają czekać rok z następna ciążą... niestety straciłam moje maleństwa i bardzo chciałabym spróbować wcześniej... szukam mam które zaszły szybciej w ciąże po cc.
Bardzo Mi przykro z powodu utraty. Kiedy to mialo miejsce?

Samo zajscie po cc nie jest problematyczne, a raczej utrzymanie ciazy i donoszenie. Macica potrzebuje czasu by sie zrosnac. Jak za wczesnie zajdziesz, to ciaza moze usadowic sie w miejscu ciecia, wtedy najczesciej sie ja usuwa. Poza tym jak brzuch bedzie rosl, to szew moze za szybko sie rozejsc, macica peknac i wowczas masz zagrozenie zycia dziecka i matki. Nie bez powodu kaza odczekac tyle czasu. Znam dziewczyne, ktora po pol roku zaszla. Klasyczna wpadka. I teraz jest w polowie i w szpitalu, bo nie wiadomo, czy ciazy wczesniej nie trzeba bedzie rozwiazac. Znam tez inna, ktora prawie pol ciazy spedzila w szpitalu, bo blizna po cc sie rozchodzila. Jej finalu nie znam. Wiem, ze po stracie (mam2 poronienia za soba) jest ogromne cisnienie na ciaze. Osobiscie wstrzymalabym sie. Zawsze mozesz podejsc do lekarza i zapytac skad to obostrzenie roczne, niech on ci przedstawi argumenty medyczne, wtedy z pelna swiadomoscia podejmiesz decyzje.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W połowie listopada... wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie i mam zamiar tez rozmawiać z lekarzem o tym. Na początku chciałam poczekać tyle ze z dnia na dzień jest mi coraz trudniej z ta myśle ze tyle czasu jeszcze zostało... zaczęłam czytać na forach i zastanawiam się dlaczego niektorzy po 4 miesiącach twierdzą ze mozna sie już starać a znowu inni rok...

Ostatnia edycja:
Ja obecnie bede mila 3 cc. W ta ciążę zaszlam.brdzo szybko. I nie ukrywam, e cly czas boję sie o blizne.. teraz jestem w 30tc i leżę w szpitalu ma.podaniu sterydow.m.rozoj płuc by w razi koniecznosci wczesniejszego rozwizania mała miala wieksze.szanse. z blizna ok, nie rozchodzi sie, skr znam dziewczyny z rozejsciem blizny w 5 tc i doniosła do 38tc.
Doskonale Cie rozumiem w kwesti pragnienia dziecka. Sama jestem po 3 stratach. Ta ciaza nie byla planowana i jak sie o niej dowiedziałam, to byłam wsciekla na siebie ze przez swoja nieodpowiedzialnosc narazilam zdrowie i życie mojego dziecka. Dziekuje Bogu za kazdy dzien w dwupaku i modle się o kazdy kolejny.
Twoj gin musi ocenic stan blizny i tp juz bedzie Twoja decyzja czy podejmujesz ryzyko. U mnir yo ryzyko jest wysokie bo jestem juz po 2cc. Ale dziewczynom po 3 latach od 1cc blizna puszczs. Tutaj kuz nie ma reguły. Jednej sie uda miec 3,cc rok po roku a drugiej po 7 latach blizns po 1cc sie rozejdzie. Tutaj nikt Ci gwarancji nie da.

Ja tez już jestem po 2 cc... ale tutaj gdzie mieszkam jak się zapytałam lekarza czy to już moja ostatnia szansa na ciąże to stwierdził ze z 5 cc dadzą sobie oni rady... teraz byłam w ciąży bliźniaczej i szczerze mówiąc nikt nie wspomniał nic o bliźnie.

Ja tez już jestem po 2 cc... ale tutaj gdzie mieszkam jak się zapytałam lekarza czy to już moja ostatnia szansa na ciąże to stwierdził ze z 5 cc dadzą sobie oni rady... teraz byłam w ciąży bliźniaczej i szczerze mówiąc nikt nie wspomniał nic o bliźnie.
Niestety kazde kolejne cc oslabia szyjke. Znam kilka dziewczyn które mialy 5xcc i wszystko.dobrze za kazdym razem. Ale tez wiem, ze jak.u nich bylo dobrze u mnie nie koniecznie. Ja sobie wpadlam.wiec decyzja zostala podjeta sama. Musisz na spokojnie wszystko przemyslec.

reklama
@jagoda87 ja wyszłam do domu po 3 dobach. Bylam tylko na podaniu sterydow, tak jak sie umawialam z moim lekarzem prowadzacym. Lezala ze mna dziewczyna. Też bedzie miec trzecie cc. Tylko.ona jest w gorszej sytuacji bo lozysko wroslo sie jej w blizne po cc i przyroslo do pecherza. Do tego jest centralnie przodujace a szyjka ma jedynie 11mm. Nie mogą nic z szyjka zrobic przez to łożysko a to dopiero 27tc. I widzisz odstep miedzy cc u niej to 4 lata. Tak. Ze nie ma reguły, jedni donosza bez problemu rok po roku kilka cc a inne po kilku latach maja problemy.

Do góry