reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam dobrych, nieuczulających pieluszek

araki

Fanka BB :)
Miasto
Wrocław
Witam!
Mam problem, jak w temacie - poszukuję pilnie nowych pieluszek dla rocznej córki, które przestaną wreszcie ją uczulać :( Od urodzenia używałam Pampers Premium i byłam z nich bardzo zadowolona, nie przeciekały, były cieniutkie, pupa czasem odparzona ale dało się zwalczyć. Aż przeszłyśmy na rozmiar 4... który okazało się był produkowany w dwóch wersjach, z czego nowsza zawierała substancję (można było poznać po zapachu), która uczuliła córkę strasznie (krosty na całym obszarze pod pieluchą). Dopóki w sklepach była dostępna stara wersja jeszcze było dobrze, ale się skończyło...
Próbowałam Dady Premium (przeciekały), Happy (to samo, dodatkowo strasznie grube), w końcu postanowiłam sprawdzić zwykłe Pampersy Active Baby i myślałam że już trafiłam, ale znów pojawiło się odparzenie, tym razem na wargach sromowych :((
Pomóżcie proszę, znacie jakieś pieluszki które są tak dobre jak pampersy premium (cienkie, nieprzeciekające)? Szukam w necie pod hasłem "pieluchy hipoalergiczne", wyskakuje Vivicot, Beaming Baby... ale nic o nich nie wiem. Nie muszą być tanie, tylko żeby były dobre. Z góry dziękuję!!!

reklama
Może przyczyna podrażnień to nie kwestia pieluszek? Szczególnie teraz, kiedy jest zdecydowanie cieplej nie trudno o przegrzanie skóry maluszka. Pampery u nas także świetnie zdają egzamin. Niestety, nie mieliśmy okazji wypróbować tych pieluszek hipoalergicznych. Czasami w wyniku biegunki malca także dochodzi uczuleń. A może pojawiły się nowe produkty w diecie córeczki?

Akurat co do Pampersów Premium to jestem pewna że to uczulenie, córka kiedyś wyjęła pieluchę z opakowania i memłała w buzi, a potem miała uczulenie dookoła ust... kiedy używałyśmy Dady i Happy nie było problemów no ale były dla mnie za grube i przeciekały po niecałych 2 godzinach od założenia. A jak wróciłyśmy do pampersów tym razem active baby to znów podrażnienie :( może tym razem to zbieg okoliczności bo poza wargami sromowymi reszta pupy wygląda ok ale już się zraziłam do tych pamperów :( przy synku używałam huggiesów i byłam mega zadowolona ale wycofano je z Polski (choć dziś odkryłam, ze podobno są w auchanie). Nadmienię jeszcze że córeczka do alergików pokarmowych nie należy, w przeciwieństwie do synka, za to alergie dotykowe miała już m.in. od proszku i od chusteczek (teraz używam już hipoalergicznych)

A używałaś tych nowych Dada? Fit? Są cienkie i chłonne (choć to też pewnie zależy od pojemności pęcherza dziecka heh).

u nas białe pampki czyli te premium też podrażniały a to zapewne przez siateczke i nawilżanie aloesem, za to zielone były ok, potem weszły pantsy bo mniej przeciekały na rosnącej pupci wiercipiety.Wazny był tez rozmiar , niejednokrotnie dziecko jest w przedziale sugerujacym niższy rozmiar a pupa potrzebuje juz wiekszego... w przyciasnych sa rózne kłopoty i zaczerwienienia też- zwróc na to uwagę. Huggisy o ile fajnie uszczelnialy o tyle gumka w pasku podrazniała. Dady fakt gruube, na lato odpadały. A na uczulonka polecam cicalfate z Avene- 1-2 dni i wygojone;-).powodzonka

reklama
Bardzo dziękuję za wszystkie rady! Pampersy znów okazały się felerne bo z podrażnieniem warg sromowych walczyłam bezskutecznie clotrimazolem i bepanthenem a wczoraj na wieczór przybyły nowe pieluchy... i rano podrażnienie zbladło znacznie. Po przejrzeniu kilku blogów zdecydowałam się w końcu na Tesco Loves Baby (droższe - Comfort Fit) i na razie same plusy - bezzapachowe, przyjemne w dotyku i cieniusieńkie (chyba nawet cieńsze od Pampersów Premium) a po nocy pupa i piżamka sucha, choć pielucha napompowana do granic możliwości ;) Mam nadzieję że już nie będę musiała szukać!

Do góry