reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sztuka makijażu

Kaczucha, próbowałaś mineralnego podkładu??? Bo dla cery tłustej to jest właśnie kosmetyk idealny, w składzie ma duże ilości cynku, poza tym jest bardzo miałki - matuje idealnie. Ja stosowałam różne mazidła i to z coraz wyższej półki, w poszukiwaniu podkładu idealnego i nawet clinique mi nie podszedł:no:. A mineralnym jestem zachwycona, nie tylko daje rewelacyjny i długotrwały efekt , ale znacznie mi się cera poprawiła, a wypryski pojawiają się sporadycznie:-)

reklama
Hej dziewczyny... co prawda nie jestem jeszcze zabiegana mamą, ale mogę wam coś doradzic odnosnie kosmetyków. Kosmetyka to jedno z mioch zainteresowań i z chęcią pomogę. Słuchajcie, nie wiem czy któraś z was widziała kanał jednej dziewczyny na YT. podam wam linka. Dziewczyna która prowadzi kanał ma wiele porad odnośnie makijażu, ubioru, jest przesympatyczna i może was zainteresuje!!!

YouTube - Kanał użytkownika ciasteczko25

ja jestem zabiegana i nawet jakbym chciała to nie wiem kiedy mam się pomalować, s umie teraz tylko rzęsy maluję nawet henny nie robiłam ostatnio jedynie sobie skubię.

rety, czytam i mi wstyd.
niby znam techniki makijazu, wiem, jaki zrobic dla moich oczu(gleboko osadzone) itp itd, ale nie mam profesjonalnych kosmetykow. podkladu uzywam sporadycznie, a co mowic bazę...

Cristalrose, sliczne imie synka. to jest moje wymarzone imie dla chlopca.

Ja się przyznam że jestem laikiem w sprawach makijażu. Nie wiem dokładnie czy dobieram odpowiedni kolor podkładu do swojej cery, czy dobrze go rozprowadzam, nałożyć cienie na oczy?? Toż to tragedia jest... Tak samo nie wiem czy dobrze dobieram krem do twarzy, bo mam specyficzną skórę - atopową i np często na powiekach łuszczy mi się skóra, a czasem jest tak, że powieki mi puchną.
Zastanawiam się teraz czy kurs wizażu dużo by mi pomógł :-)

Fajny wątek, dorzucę i moje co nieco.. Chociaż na co dzień to tylko podkład i tusz i błyszczyk stosuję bo szkoda mi/ nie mam czasu na więcej;-)

Używam prawie wyłącznie kosmetyków mineralnych (no dobra, mam paletkę diora i kilka pigmentów MAC;-)) i bardzo polecam. Poza wiadomymi zaletami są też doskonałe dla kogoś kto się nie lubi/nie umie malować. Przy dobrze dobranym odcieniu nie ma możliwości zrobić "maski" :tak:

jakoś do tej pory mineralne kosmetyki ominęły moją kosmetyczkę, chyba czas to zmienić:-D

Dziewczyny jaka jest najlepsza baza pod podkład?? I jaki podkład jest dobrze kryjący?? Wiele już ich wypróbowałam ale nic mi nie podeszło :/

mój żelazny zestaw:
baza pod makijaż Sephora - jest świetna, skóra po niej jest dosłownie aksamitna
19964.jpg

podkład Stay True Clinique - dobrany do skóry tłustej, trochę ciężki, ale doskonale przykrywa mankamenty skóry
8028_250.jpg

puder Clinigue - jest po prostu świetny!
1635_250.jpg

te kosmetyki trochę kosztują, ale są naprawdę warte swojej ceny - skuteczne, wydajne...
moje typy tuszów do rzęs: lancome, avon i rimmel :tak: wszystkie pogrubiające tych firm;-)

polecam kursy wizażu, prowadzone przez odpowiednią osobę mogą nam wiele dać! ja ostatnio byłam na minikursiku i dowiedziałam się paru ciekawostek :tak: ale dużo wiadomości jest też w internecie:tak:

Na jednorazową imprezę czy np wesele to może być, ale żeby tak w kółko na co dzień to faktycznie drogo, poza tym chyba rzęsy zaczęłyby się niszczyć? Ale wygląda fajnie :)

a ja polecam pisak do kresek - namalowanie kresek to dla mnie po prostu odwieczny problem - teraz już nie ma mam permanentny ale czasem pogrubiam. Żadne linery w pędzelkach żadne kredki mi się tak nie sprawdziły jak pisak - rewelacja - ja mam Isa Dory.
A o rzęsach słyszałam ale koszt odstrasza - chyba że jakaś super impreza. Z drugiej strony trochę potem głupio jak człowiek je gubi gdzie popadnie. Małam kiedyś przyklejane kępki to był nie fajnie jak się budziłam rano i jakaś kępka leżała na poduszce

reklama
oo dzięki za info o pisakach, ja ledwo ledwo z kredką sobie radzę, za eyeliner się nie tykam więc pisak by się przydał :D
a w ogóle witam koleżankę-poznaniankę :))

Do góry