reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale położnicze - województwo opolskie

Dzień dobry :)
Chciałam się zapytać, czy są tu jakieś mamy w województwa opolskiego? Jeśli tak, to bardzo bym chciała poznać Wasze opinie na temat szpitali położniczych na tym terenie. Szczególnie chodzi mi o Opole i Krapkowice. Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się Waszymi wrażeniami z porodów w tych szpitalach.

reklama
Cześć :) nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie to może podbiję wątek. Chciałabym rodzić w Opolu na Reymonta, czy często tam odsyłają? Jak wygląda kwestia miejsc? Może któraś ma doświadczenia :) może znacie dobrego lekarza prowadzącego, który zapewnił by mi miejsce? Chce zmieniać lekarza i tak

Rodziłam w Opolu w 2019 r i bardzo polecam. Prowadził mnie dr Pasternok , nie wiem jak teraz jest w czasach pandemi.

Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłyście mnie :) a macie może do polecenia położną, która pracuje na Reymonta? Chciałabym się z jakąś umówić, taką wiecie jeszcze nie wypaloną zawodowo, miłą, która nie będzie mnie przerażać... Do tej pory mam niemiłe doświadczenia :(

reklama
Może się komuś kiedyś przyda jeszcze moje doświadczenie: Zdecydowałam się na Opole, jestem przed porodem ale leżę tutaj już 3 tyg z niewydolnością szyjki macicy.
Położne i salowe złote :) Smaczne jedzenie z różną dietą, uwzględniają też dietę wegetariańską!
Dodatkowym plusem jest oddział neonatologii w jednym budynku (gdyby się coś działo z maluszkiem to nie oddzielają go od matki).
Aktualnie trwa remont więc za rok będą nowe sale :)
Normalnie są 2 pacjentki na salę na oddziale patologii ciąży, na czas remontu wstawili jeszcze jedno łóżko.

Do góry