reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i prywatne kliniki POZNAN

reklama
A jak wygląda na raszei kwestia znieczulenia ? Czytałam ze zewnatrzoponowe jest praktycznie niedostępne, możesz się wypowiedzieć w tym temacie ? ;)

Moja bratowa i siostra rodziły w szpitalu Raszei.Niestety wszystko na żywca , o znieczuleniu w ogóle mowy nie było.
Ponadto moja siostrę wypisali ze szpitala a jej syn musiał zostać jeszcze pare dni...

Ja bym bardzo chciała poznać aktualne opinie o szpitalu św Rodziny ?
Ktos się podzieli ? Jaka opieka, jakie możliwości znieczulenia ? Jak to dokładnie z tymi odwiedzinami - jak tata przyjdzie to nie może zobaczyć dzidziusia ?

Witam,
jestem na początku ciąży, ale już robię rozeznanie w szpitalach w Poznaniu, gdzie będzie mi najlepiej rodzić. Interesuje mnie szczególnie, jak to wygląda w czasie pandemii. Czy jest tu jakaś mamusia, która rodziła w czasie Koronawirusa?

Witam,
jestem na początku ciąży, ale już robię rozeznanie w szpitalach w Poznaniu, gdzie będzie mi najlepiej rodzić. Interesuje mnie szczególnie, jak to wygląda w czasie pandemii. Czy jest tu jakaś mamusia, która rodziła w czasie Koronawirusa?
Ja rodziłam 10.04 w szpitalu św rodziny. Bylam bardzo zadowolona wiec polecam [emoji6]

Ja rodziłam 10.04 w szpitalu św rodziny. Bylam bardzo zadowolona wiec polecam [emoji6]
ale jak się to odbywa, czy są jakieś specjalne procedury z tym związane, czy nadal można mieć osobę towarzyszącą w trakcie porodu i pobytu w szpitalu? czy trzeba szybciej opóścić szpital z powodu potrzebnych łóżek? interesuje mnie WSZYSTKO na ten temat :D

@Scotty K. Z tego co się orientuję to w Poznaniu wszystkie porodówki nadal są zamknięte na porody rodzinne. Może do czasu Twojego porodu sytuacja się trochę uspokoi i zezwolą na obecność partnera przy porodzie :) Tak czy inaczej przy porodzie sama nie będziesz - będzie z Tobą położna :) ja osobiście polecam Raszei - super położne, opieka itp :) ale jeśli masz lekarza z innego szpitala to też rozwazalabym poród właśnie w jego szpitalu

Dziewczyny a jak to jest potem na tych salach po porodzie ? Na Raszeji, na Polnej i św Rodziny ? Ile Pań leży na sali? Maluszki są z mama czy osobno?

Dziewczyny a jak to jest potem na tych salach po porodzie ? Na Raszeji, na Polnej i św Rodziny ? Ile Pań leży na sali? Maluszki są z mama czy osobno?
Ja na Raszei leżałam na 4 osobowej sali, a moja kuzynka leżała na 2 osobowej :) Tak czy inaczej ja byłam bardzo zadowolona. Maluszek jest cały czas z Tobą..i najlepiej w łóżku żeby był jak najbliżej Ciebie :) mi po porodzie zabrali Małą na 2h obserwację bo miała drobne problemy adaptacyjne z oddychaniem ale jak jest wszystko ok to jest cały czas z Tobą. Na sali przewijak, pieluszki dla maluszka, podkłady jednorazowe do przewijania, położne mile, przyjdą pomogą i odpowiedzą na wszystkie pytania czy wątpliwości, codziennie wizyta konsultanki laktacyjnej, pediatra przychodzi na salę i bada maluszka, jedynie dziecko zabierają na usg ale to jest kwestia 15min.

Dziewczyny a czy ktoras miala cc w Swietej Rodzinie? Ja mam miec cc i moj lekarz polecal mi wlasnie sw. Rodzine ale powiedzial ze jak cesarka to na Polnej... Nie wiem czemu.. 😕 I ktory stopien referencyjnosci ma ten szpital? Dziekuje z gory:)

reklama
Dziewczyny a czy ktoras miala cc w Swietej Rodzinie? Ja mam miec cc i moj lekarz polecal mi wlasnie sw. Rodzine ale powiedzial ze jak cesarka to na Polnej... Nie wiem czemu.. 😕 I ktory stopien referencyjnosci ma ten szpital? Dziekuje z gory:)
Hmm moja znajoma miała cc w św rodziny 🤔 A lekarz z jakiego jest szpitala? Istnieje jakieś zagrożenie dla Ciebie lub maluszka..? Polna ma III stopień referencyjnosci, Raszei II stopień, a św rodziny i lutycka I stopień

Do góry