Hej. Chciałabym wszystkim Rodzącym w okolicach Krakowa polecić szpital w Proszowicach. 15.10.2021 rodziłam tam drugie dziecko (pierwsze w Rydygierze) i chciałam się podzielić opinią na temat placówki. Bardzo bardzo polecam podjechać kawałek drogi i w komforcie urodzić dziecko. Znieczulenie dostałam bez żadnego problemu, na oddziale byłam jedną z 3 matek, a więc było kameralnie. Lekarze super, przyjemni no i panie opiekujące się mną po porodzie - super! Ciepłe, miłe i przyjazne Kobietki, jak tylko potrzebowałam, to zabierały dziecko, żeby się nim chwilę zająć, a leżałam tam cały tydzień, bo dziecko wymagało antybiotyku po zakażeniu gbsem. Ogólnie, jeśli zamierzacie rodzić w którymś z krakowskich szpitali - bardzo polecam - rozważcie Proszowice, gdzie duża część kadry przeszła w ostatnich latach z Rydygiera właśnie tam, jest kameralnie, znieczulenie na zawołanie, a oddział położniczy jest nówka sztuka, niedawno wyremontowany i oddany do użytku! Dodatkowo, zawsze ale to zawsze polecam wspaniałą polożną P. Magdę Wyżykowską Kochanek - jeśli możecie sobie pozwolić na opiekę w trakcie porodu - to ta Kobieta to jest PETARDA!