reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoły rodzenia, zajęcia dla ciężarnych

hej!
Chcę z mężem zapisać się do szkoły rodzenia, to już postanowione, natomiast nie mam pojęcia gdzie. Początkowo myślałam o Koali, ale trochę przerażająca jest ta kwota 400zł...
Najchętniej poszłabym do szk. rodz. przy szpitalu, w którym chcę rodzić, póki co jest to MSWiA, ale godziny tam są nienormalne dla człowieka pracującego, bo 2 razy w tygodniu o 13.30:(. Dziewczyny, proszę powiedzcie którą szkołę rodzenia polecacie?

reklama
krzynka77 - jesli na Dobrego Pasterza masz blisko, to moze beda Ci odpowiadac zajecia w Pasji na 29 Listopada? Sa w soboty o 12, wiec godzinowo super. A i zajecia fajne :)

Witam serdecznie :)
Centrum Tańców Afrykańskich i Orientalnych "Nubia i Nadira Orient" w Krakowie zaprasza serdecznie na kursy tańca nubijskiego i orientalnego. W naszej ofercie znajdą Panie bogaty repertuar kursów, dostosowanych do potrzeb przyszłych mam, Pań po porodzie oraz ich pociech, rodzin z dziećmi oraz dla nieco starszych małych tancerek i tancerzy, odkrywców nieznanych krain, małych archeologów.
Jedną z propozycji jest kurs "Małego archeologa"
Zajęcia dla ciekawych świata – Mały archeolog Indiana Jones i Lara Croft
Zapraszam wszystkich na wyjątkowe zajęcia. Każde nasze spotkanie przybliży nas do świata starożytnych kultur. Celem kursu jest przeniesienie dziecka w czasie i przestrzeni do czasów faraonów, cesarzy i greckich myślicieli. Takie zajęcia pozwolą najmłodszym zrozumieć nie tylko czasy starożytne, ale i współczesne. Każde nowe archeologiczne zadanie rozwinie niezwykle manualne zdolności dziecka, skupi uwagę i nauczy logicznego myślenia i kojarzenia faktów. Te umiejętności są niebywale potrzebne we współczesnym świecie. Ważne jest aby dzieci od najmłodszych lat miały kontakt z archeologią. Dzięki temu będą miały już od samego początku poszanowanie do dziedzictwa kulturowego i zabytków dawnych kultur, w których niejedno dziecko zakocha się bez pamięci od pierwszego wrażenia. Do zajęć będziemy wykorzystywać nie tylko zdjęcia zabytków, filmy i książki, ale także prawdziwe egipskie bandaże, figurki robione na wzór oryginalnych eksponatów największych światowych muzeów – od Kairu, Ateny po Luvr. Mali odkrywcy poznają pracę prawdziwych archeologów i zasady panujące na wykopaliskach. Zabawa z przeszłością to nietuzinkowy pomysł na wyjątkowo spędzone chwile!
Zajęcia prowadzi Małgorzata Kujawa - dyplomowany archeolog, studiów dziennych Uniwersytetu Jagiellońskiego, Instytutu Archeologii Śródziemnomorskiej, który brał udział w misjach wykopaliskowych na terenie naszego kraju, w Egipcie i Jordanii.
Poniżej przedstawiam krótki opis wybranych zajęć z kursu:
„Spotkania egipskie. Niezwykłe opowieści sfinksa”
Podczas bloku zajęć egipskich spotkamy się nie tylko ze sztuką drobną, ale i architekturą monumentalną. W całym Egipcie nigdy potem, ani nigdy przedtem nie powstało coś tak niebywałego jak piramidy. Wspólnie wybierzemy się na wycieczkę wewnątrz starożytnych grobowców, poznamy najnowsze hipotezy egiptologów, a nawet zbudujemy własną makietę piramidy ( z klocków) według wskazówek starożytnych przekazań historyków greckich. Poznamy starożytne bajki spisane na papirusach egipskich, które spowiły piaski pustyni. Dzieci posłuchają przekazań o śnie faraona Totmesa III w którym władca rozmawia z ogromnym strażnikiem piramid.
„Spotkania egipskie. Jak powstała karta papirusu? Jak wykonać mumię krokodyla?”
Dzięki temu, że Herodot opisał Egipt znamy dokładnie sekret kapłanów z Domu Śmierci, którzy zajmowali się mumifikacją. Przeciętny Egipcjanin nie znał tej sztuki, a dziś wspólnie z nami i Ty możesz stać się strażnikiem niebywałego sekretu. Na zajęciach sami stworzymy mumię krokodyla. Ponadto wykonamy prawdziwą kartę papirusu z łodygi metodą starożytnych Egipcjan.
„Bajki filozoficzne. Historia teatru greckiego. Zabawa w aktorów”
Blok spotkań o starożytnej Grecji przeniesie nas na „skene” amfiteatrów. Wspólnie wykonamy starożytną dekorację i stroje z maskami dla aktorów.
W cyklu spotkań greckich wybierzemy się także do Sparty i posłuchamy opowiadań prawdziwych wojowników i dzielnych kobiet. Będziemy również wykonywać mozaiki rzymskie i lepić naczynia metoda ludzi z neolitu.
I wiele, wiele innych! CENTRUM NUBIA
Pełną ofertę oferowanych przez nasze Centrum zajęć znajdą Panie na Nadira Orient - Taniec Brzucha, znajdą Panie również obszerne opisy kursów grup dziecięcych tańca brzucha Nadira Orient - Taniec Brzucha
Zapraszamy na kursy :)

arica ja chodziłam do szkoły szpitala Siemieradzkiego i jest bardzo zadowlona, naprawdę można się wiele dowiedzieć, na wykładach spotkasz ludzi, ktorych możesz spotkać w szpitalu np. anestezjologa, który zaklada znieczulenie czy pania od laktacji, która codziennie w szpitalu pomaga przystawiać maluchy do piersi ;0 dodatkowo są ćwiczenia odechu, jest też basen. naprawdę polecam jeżeli to Twój pierwszy poród, ja byłam dużo spokojniejszą z tą wiedzą

W końcu zaczęłam chodzić do Bobaskowa na powstania warszawskiego - fajne zajęcia, prowadzone przez 2 młode położne (z wykształcenia). Dodatkowo niebawem zaczynają się tam też warsztaty (coś w stylu szkoły rodzenia) - darmowe dla uczestniczek ćwiczeń. Napewno skorzystam, szczególnie, ze na szkołę rodzenia w żeromskim raczej już dla mnie za późno... słyszałam że min pół roku przed porodem trzeba się zapisywać, hmm

reklama
Do góry