reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoły rodzenia, zajęcia dla ciężarnych

Zajęcia dla kobiet w ciąży kosztują 20 zł (zwykły aqua aerobic 25 zł). Jeśli dobrze pamiętam to na te zajęcia nie ma możliwości wykupu karnetu, nie honorują też kart typu Multisport. W cenie jest wejście na basen na godzinę i w tym jest 45 minut zajęć z prowadzącym i później jeszcze przez 15 minut można popływać w baseniku.

reklama
Czesc! Mi wlasnie wpadl temat pt "szkola rodzenia". Czy myslicie ze warto sie do niej zapisac jesli porod bedzie najprawdopodobniej przez cc? Kiedy sie zapisac styczen/luty? No i jaka wybrac myslalam wczesniej o piccolino ale tez widze ze w koali sa specjalne zajecia dla cesarek. Bede wdzieczna za porady :-)

Ja się przy pierwszej córce zdecydowałam na szkołę rodzenia pomimo, że było pewne że urodzę przez cc. I byłam zadowolona, bo oprócz tematów dotyczących stricte samego porodu SN były poruszane tematy pielęgnacji dziecka, karmienia, pobytu w szpitalu w ogóle, praw kobiet w ciąży i na urlopie macierzyńskim itp. No i jeszcze gimnastyka, która z jednej strony miała przygotować do porodu a z drugiej pozwolić na utrzymanie lepszej kondycji w czasie ciąży i po niej.

Teraz w drugiej ciąży się nie zdecydowałam na szkołę rodzenia.

katarinna; mi cwiczenie raczej tez odpadaja ze wzgledu na zagrozona ciaze :-( wlasnie sie zastanawiam czy samo opiekowanie sie maluszkiem jest warte kilkuset zlotych. Boje sie ze z niewielu tych poruszanych tresci/cwiczen/zajec bede mogla skorzystac a z drugiej strony bezpieczniej bym sie czula wiedzac co i jak kiedy malenstwo bedzie juz z nami.

hmm, ja przyznaje, że miałam ułatwiony wybór, bo wtedy (prawie 4 lata temu) miasto fundowało szkoły rodzenia dla rodziców zameldowanych w krakowie - zatem nie miałam dylematu finansowego. Jeżeli miałabym płacić (dużą) kasę, to nie wiem czy bym się zdecydowała...

Dziewczyny, mam może głupie pytanie, ale gdzie odbywa się szkoła rodzenia w żeromskim?
My zapisaliśmy się dopiero na szkołę styczniową i boję się, że wtedy będę już takich brzuchaczem, że nie będę mogła wykonywać wszystkich ćwiczeń.
Czy są jakieś cwiczenia, które moge wykonywac sama w domu, jesli teraz nie mam zadnych przeciwskazan?

Wieczorne zajęcia u Państwa to jedna jedyna gimnastyka w ciągu tygodnia o godzinie 18. Zresztą pod tym względem godzinowym w Krakowie oferta dla kobiet w ciąży jest naprawdę bardzo uboga, tak jakby właściciele klubów fitness uważali że w ciążę zachodzą albo bezrobotne albo od razu po zajściu w ciążę kobiety przestają pracować. Najczęściej pracę młode osoby wykonują do 17, a Państwa oferta jak również wielu innych placówek jest owszem bogata ale w zajęcia w ciągu dnia. Znalazłam kilka miejsc w Krakowie gdzie można chodzić na zajęcia kilka razy w tygodniu po 18, ale np. są na Borku Fałęckim. Okolice Centrum nie dają wiele możliwości. A szkoda. Wybieram się do Państwa wkrótce - ale ten jeden dzień w tygodniu akurat nieszczególnie mi odpowiada, a nie dają Państwo innych możliwości.

reklama
Do góry