reklama
Nie wiem czy moja opinia będzie przydatna, ale..... Ja rok temu szukałam dobrego przedszkola dla mojej córki. Oczywiście osobiście odwiedzałam różne przedszkola, ale w dużej części brałam pod uwage opinie rodziców którzy mieli już jakieś doświadczenie. Po dłuuuugich przemyśleniach, mój wybór padł na przedszkole "Tęczowy Ogród" na Miłobędzkiej. Nie żałuję swojej decyzji, a co najważniejsze moje dziecko również. Piszę o tym ponieważ wiem , że niedawno otworzyli również szkołę. Dlatego szczerze polecam tą placówkę.
Szukam dobrej szkoły podstawowej w Warszawie. Zostało mało czasu na zapiasnie, a ja nie mogę się zdecydować. Może ktoś zna szkołę godną polecenia.
Jeszcze zależy w jakiej dzielnicy Ci najbardziej pasuje, żeby znaleźć szkołę. Ja mam 21 lat, więc jeszcze dość dobrze pamiętam swoją podstawówkę, która znajduje się na Bielanach, przy ulicy Reymonta i sama z czystym sumieniem posłałabym tam za parę lat swojego synka
lolkak
Październikowa Mama Mai
Ja polecam "swoją" podstawówkę ;-) 211 przy Nowym Świecie. Strona SP 211 im. J. Korczaka w Warszawie ewentualnie jeśli może być pod warszawą to 2 w Ożarowie Mazowieckim szkoła
też zależy czy szkoła prywatna czy państwowa. No właśnie, może dyskusja na temat czy szkoła prywatna czy państwowa? Jak uważacie ?
maagnoliaa
Początkująca w BB
no mi się wydaje, że ciężko jednoznacznie stwierdzić.
z jednej strony państwowa. No bo nie trzeba płacić, bo dużo dzieci i do tego że tak powiem zróżnicowanych chociażby pod względem finansowym.
z drugiej strony prywatna, bo bardziej kameralnie, bo są małe klasy, uczniów mniej to i nauczyciele bardziej indywidualnie podchodzą do każdego. tylko pytanie czy to oznacza, że w szkole prywatnej jest większy poziom czy może wręcz przeciwnie ?
z jednej strony państwowa. No bo nie trzeba płacić, bo dużo dzieci i do tego że tak powiem zróżnicowanych chociażby pod względem finansowym.
z drugiej strony prywatna, bo bardziej kameralnie, bo są małe klasy, uczniów mniej to i nauczyciele bardziej indywidualnie podchodzą do każdego. tylko pytanie czy to oznacza, że w szkole prywatnej jest większy poziom czy może wręcz przeciwnie ?
Mi się wydaje, że jesli rodziców na to stać to lepsza jest szkoła prywatna. z tym poziomem oczywiscie jest różnie, bo to że szkoła jest prywatna nie oznacza wcale ze ma wysoki poziom. różnie to bywa. Ale np moich znajomych córka chodzi w wawie do podtswówki na Radarową (Argonaut) - właśnie szkoła prywatna. i są bardzo zadowoleni. szkoła reprezentuje wysoki poziom, nuczyciele mają indywidualne podejście do uczniów. Szkołę państwową też można znaleźc dobrą, ale myslę, że jeśli rodziców na to stać to warto zainwestować w szkołę prywatną
Racja, nie każda szkoła prywatna musi być lepsza, ale z reguły tak jest (mniej dzieci w klasie = lepsze nauczanie, renomowani nauczyciele i do tego wieeeele zajęć pozalekcyjnych). Polecam prywatną szkołę podstawową Aurus w Warszawie, ostatnio głośno o niej zrobiło się w internecie i rzeczywiście mają fajny program nauczania.
Jest sporo fajnych szkół podstawowych jednak ja najbardziej stawiam na te 2 języczne ponieważ dzięki nim dziecko lepiej się rozwija. Wiem, że nie wszystkie szkoły oferują dwa języki dlatego ja bardzo długo szukałam odpowiedniej. Znalazłam szkołe Pro Futuro jest to szkoła Warszawska i są liderem w nauczaniu języków do tego mają bardzo ciekawą ofertę edukacyjną i rekomendację sporych autorytetów dlatego tak mnie przekonuje
reklama
Może to kwestia kontekstu, czasami można trafić na naprawdę fajne placówki publiczne. Ale nieraz okazuje się, że te w naszej najbliższej okolicy mają złą renomę i wówczas chyba warto rozejrzeć się za szkołą prywatną. Przeglądałam sobie też ofertę w Pro Futuro i faktycznie wygląda to bardzo profesjonalnie. Jest nawet rekomendowana przez taki autorytet w dziedzinie szkoleń jak Brian Tracy. Kwestia tylko czy lokalizacja wam odpowiada no i czy was na to stać