reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepionki

reklama
Zapomniałam Wam wcześniej napisać, ale w dzień kiedy szczepiliśmy Łukasza to zauważyliśmy że był strasznie rozbrykany, taki jakby nadpobudliwy- szczególnie przed snem. No ale od rana kolejnego dnia wszystko było już ok, zachowuje się tak jak zawsze. Nie wiem czy to miało coś wspólnego ze szczepieniem.

MAŁA_MI wydaje mi się, że bezpośredniego związku ze szczepieniem to nie miało, aczkolwiek Łukaszek mógł tak stres z nim związany odreagowywać. Poza tym nie było żadnej gorączki/ wysypki etc?

U nas niestety ostatnie szczepienie z powikłaniami. Kilka dni po szczepieniu zapalenie ucha, potem wypypka/rumień (który również mógł być pio antybiotyku) biegunka... W zasadzie efekty uboczne o których mowa w ulotce.

Niepokoję się, bo pod koniec lutego mamy zaleconą szczepionkę na pneumokoki, bo w wymazie z nosa wyszło że są jakieś paciorkowce... Jak Wasze dzieciaki przechodziły te szczepienia?
My do tej pory szczepiliśmy tylko 6w1 (hexa) + ost odra/świnka/różyczka

Lasotka to niefajnie :baffled: A nie za szybko te pneumokoki po ostatniej szczepionce? My jeszcze przed, więc Ci nie pomogę.

reklama
LASOTKA :baffled::szok::sorry2: kiedy to szczepienie ostatnie mieliście? ja po takich "atrakcjach" poczekałabym z kolejnym min.6 tyg. My szczepimy Alicje tylko tymi obowiązkowymi (bez mmr), więc też nie jestem w stanie pomóc.

HAPPY jak u Ciebie sytuacja wygląda? My nawet wezwania na mmr nie dostaliśmy jeszcze, więc wnioskuje z tego, że niezły bajzel w przychodni być musi ;-)

Do góry