reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

dzis (dwa tyg. po odstawieniu antybiotyku) bylam u pediatry zaszczepic moja "Makrelke" i dostala tylko WZW B:szok: pani powiedziala ze serie szczepien skojarzonych rozpoczniemy dopiero za 4 tyg. jestem w szoku:szok:

u nas pneumokoki kosztuja 260 zl za dawke, a skojarzona 100 zl. mamy dwie opcje. narpiew serie 3 skojarzonych a po zakonczeniu serii 2 razy pneumokoki, albo razem z seria skojarzonych 3 dawki pneumokokow. tylko wtedy beda 2 uklucia na raz. nie wiem co mam robic:baffled:

reklama
ja szczepie wszystko razem aby bylo z glowy i aby sobie nie pluc w brode ze nie ustrzeglam sie przed choroba a moglam.
a jaka skojarzona ci polecili??????????

ja musialam kupic taka szczepionke skojarzona INFANRIX HEXA i kosztuje 230zl a wasze tylko 120 to jest roznica wiec pytam jakie szczepionki bo czemu mi zapisala pediatra taka :baffled:

Karola, jak sie dowiem jaka my mamy to dam znac. Ale to bedzie za miesiac bo u naszego pediatry juz na miejscu sa szczepionki :tak:

Pewnie w tej twojej jest wiecej rodzajow przeciwcial (na wiecej chorob)

sama nie wiem musze sie dowiedziec u kogos innego bo moze mnie zwyczajnie naciagaja a ja sie na tym nie znam

ja bede miec galaxo smith ... ta 5 w 1 bo WZW i taki szkrab dostal oddzielnie. przynajmniej tak twierdzi moja znajoma ktora tez szczepi w tej samej przychodni :tak:

Ja praktycznie niewiem na co szczepie dzieci:szok: ide zawsze w terminach no moze nieteraz z Jenni ale jak byly zdrowe i patrzylam ze dostawaly szczepionki o nazwie HEXAWAC mowi wam to cos??

bylam dzzis u lekarza i Laila mimo kataru i kaszelku dostala szczepienia- lekarz ja obstukal, zbadal, posluchal i stwierdzil ze nie ma przeciwskazan...a ja sie nadal boje...

serce mi sie krajalo bo LAilusia byla w dobrym nastroju, lezala sobie na kozetce, wymachiwala nozkami i raczkami az tu podszedl lekarz i ja uklul w udo szczepionka na 6 chorob...

i po tej szczepionce Laila dzis cala dzien nie spala, byla bardzo nerwowa i praktycznie caly czas plakala....a ja prawie z nia...
teraz przysnela wreszcie i mam nadzieje ze troszke pospi....

a nastepne szczepienie juz za 5 tygodni.
U Was tez od razu sie szczepi przeciwko 6 chorobom? bo chyba tu jakos inaczej....

czy Wasze Skarbki tez reagowaly na szczepionki? jak dlugo to trwalo?

reklama
susumali no ja tez szczepilam 6 w 1 i placilam 230zl :szok: inne placa mniej nie wiem czemu ja tyle a co do objawow to sie zgadza
maly ryczal nie spal i tak dwa dni ale juz wiem ze na nastepne szczepienie trzeba sie zabezpieczyc i kupilam zawiesine dla dzieci Paracetamol czy jakos tak i mam mu podac pol malej lyzeczki aby tak nie cierpial.

Wiec tobie proponuje to samo to jest przeciwgoraczkowe i przeciwbolowe.

No ale nie wiedziala wczesnie jze moge to mu dac- w koncu pierwszy raz jestem mama ale juz teraz wiem.

A ty ile placilas??i jak sie nazywala twoja szczepionka??

Do góry