reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

reklama
Nasza lekarka uległa reklamom i farmaceutom i zamiast zaszczepić Maję na odrę, świnkę i różyczkę, to zaszczepiła na meningokoki. A ja mam 140 zł. mniej. Właściwie wcale nie planowałam jej na to szczepić, bo przecież jest w domu, nie styka się z dziećmi. Ale jak mi pediatra zaproponowała, to jakoś mi było głupio powiedzieć nie. To jest niesamowita presja, żeby nie pomyślała sobie, ze jestem wyrodną matką, która oszczędza na zdrowiu dziecka. Głupie, prawda?

Ewamat, mam to samo :baffled: i jeszcze moja pediatra to mama mojej koleżanki z pracy i koleżnka mojego prezesa :baffled: więc jak proponuje mi jakieś szczepienia to nie umiem jej odmówić. Teraz idziemy na szczepienie jak Lenka skończy 13 miesięcy i zobaczymy co wyjdzie ze szczepiania na odrę, świnkę i różyczkę :confused:

Ja jak nie chcę na coś zaszczepić, to nie mam problemów z powiedzeniem "nie". Generalnie jestem bardzo ostrożna, jeśli chodzi o szczepienia, uważam, że większość z nich jest poprostu bez sensu, niepotrzebnie obciąża organizm dziecka. No, ale to jest tylko moje zdanie, każdy robi wg własnego uznania :tak:

to ja mam w porzadku pediatre nic na sile sama mi powiedziała ze Weronika narazie nie potrzebuje takich szczepionek dopiero jak bede miala zamiar ja dac do żłóbka lub przedszkola moge sie nad nimi zastanowic

we wtorek zaszczepiłam Pysię - świnka, odra i różyczka
od wczoraj paskudnie kaszle, mokry odrywający kaszel
oprócz tego nie ma żadnych objawów choroby, kataru, gorączki...
no ma wysypkę ale to akurat wiem że może być po szczepieniu - a kaszel?
dzwoniłam do lekarza, mówiła że możliwe że po szczepieniu ale jakoś mnie to nie przekonuje bo mała strasznie się męczy :-(

a we wtorek mamy jechać do alergologa, kurde cudem zdobyłam termin a tu taki myk, mam nadzieję że się jednak nie rozłoży...

Nasza lekarka uległa reklamom i farmaceutom i zamiast zaszczepić Maję na odrę, świnkę i różyczkę, to zaszczepiła na meningokoki. A ja mam 140 zł. mniej. Właściwie wcale nie planowałam jej na to szczepić, bo przecież jest w domu, nie styka się z dziećmi. Ale jak mi pediatra zaproponowała, to jakoś mi było głupio powiedzieć nie. To jest niesamowita presja, żeby nie pomyślała sobie, ze jestem wyrodną matką, która oszczędza na zdrowiu dziecka. Głupie, prawda?

Nam tez to pediatra zaproponowala, tylko ze tutaj ta szczepionka jest bezplatna. (tylko ze my jeszcze nie bylismy na szczepieniu - po ostatniej chorobie musimy odczekac). A od jesieni beda tez bezplatne i obowiazkowe pneumokoki.

we wtorek zaszczepiłam Pysię - świnka, odra i różyczka
od wczoraj paskudnie kaszle, mokry odrywający kaszel
oprócz tego nie ma żadnych objawów choroby, kataru, gorączki...
no ma wysypkę ale to akurat wiem że może być po szczepieniu - a kaszel?
dzwoniłam do lekarza, mówiła że możliwe że po szczepieniu ale jakoś mnie to nie przekonuje bo mała strasznie się męczy :-(

a we wtorek mamy jechać do alergologa, kurde cudem zdobyłam termin a tu taki myk, mam nadzieję że się jednak nie rozłoży...
nie chce krakac ale u nas tak zaczelo sie zapalenie oskrzeli

ewamat ano głupie to troszke rzeczywiście, ale pewnie babka Cię tak zaskoczyła tymi meningokokami, ze nie miałaś pod ręką argumentów przeciwko? A swoją drogą, to lekarze powinni trochę inaczej do tego podchodzić. Zamiast proponować, to powinni przedstawiać możliwe opcje, a decyzję pozostawić rodzicom.
Nasza na szczęście taka jest. Na pneumokoki sama chciałam zaszczepić Milenkę, bo ja ciężko chorowałam w dzieciństwie na zapalenie opon mózgowych (całe wakacje w szpitalu) i widziałam jak dziecko na sali obok na to umarło, panował wtedy jakiś wirus :baffled:

reklama
Do góry