reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
to nie wiem co to bylo u nas bylo zawsze jedne uklucie i sama pielegniarka zawsze tez mnie do tej szczepionki namawiala bo wlasnie bedzie tylko jedno uklucie ???
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
beata Za nie caly miesiac pewnie znow idziesz to dowiedz sie jeszcze raz jak to bylo z tym szczepieniem bo ja dopiero ide pod koniec pazdziernika a sama jestem ciekawa
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Ja tez sprawdzilam w ksiazecce i ja mialam kupiona ta szczepionke Infarix Hexa i to bylo w jednym szczepienie na :WZWtypu B, blonnica,tezec.krztusiec,acelularna,poliomyelitis,hib.Ale jestem pewna na 10000000000% ze tylko jedno uklucie
skojarzona nazywała się Pentaxim i jest przeciwko:
błonnica
tężec
krztusiec
poliomyelitis
i jakieś coś nie mogę rozczytać bo jest dopisane długopisem
a ta która tak bolała to Hepatix
i była przeciwko
WZW typu B
błonnica
tężec
krztusiec
poliomyelitis
i jakieś coś nie mogę rozczytać bo jest dopisane długopisem
a ta która tak bolała to Hepatix
i była przeciwko
WZW typu B
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Juz wiem o co chodzi bo sa szczepionki 5w1 lub 6w1 a ty mialas ta 5w1 i dlatego dodatkowo mialas jeszczedrugie uklucie na WZW o to przyklad:
happymum
Fanka BB :)
beata8422 pisze:ano właśnie ale mi wcale tej 6w1 nie zaproponowali
a ile ona kosztowała
też jestem w takiej samej sytuacji - w szpitalu po urodzeniu pediatra polecał wszystkim Pentaxim, więc ją kupiliśmy... Gdybym wiedziała, że jest to szczepionka 5 w 1 a nie 6 w 1 i że trzeba będzie dodatkowo szczepić przeciwko WZW B, to inaczej bym postąpiła. Ale nikt mnie o tym nie poinformował, dopiero jak zaczęłam szukać w Internecie to się dowiedziałam. I efekcie Maciuś był 2 razy kłuty...
Nie wiem jak w innych miejscach, ale u nas różnica w cenie szczepionek 5 w 1 a 6 w 1 to kwestia 5-8 zł, więc to nie jest dużo
reklama
sylwia-lesiak
Fanka BB :)
My kupujemy Hiberix
Podziel się: